Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Máthé Erzsire emlékezik a közmédia

Máthé Erzsi portréfotója
Vágólapra másolva!
Máthé Erzsire tévéjátékaival és róla szóló műsorokkal emlékeznek május 9-én a közmédia csatornái.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, kilencvenöt éves korában meghalt Máthé Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze. A színésznő három évtizeden át játszott a Nemzeti Színházban, és a Katona József Színház alapító tagja volt, de több filmben és számos tévéjátékban is láthatta őt a közönség. Alakításait és összetéveszthetetlen orgánumát május 9-én a hozzá kötődő műsorokkal idézi meg a közmédia.

Máthé Erzsi Forrás: Trokán Nóra

A Dunán 20:45-től látható a Kézjegy portréműsor Máthé Erzsiről szóló epizódja, majd 21:30-tól az Erdő című 1983-as tévéjátékot vetítik a színésznő főszereplésével. A május 10-i Almáriumban szintén a műsor gyakori vendégére emlékeznek majd.

A Kossuth Rádió kulturális műsora, a Kalendárium 15:30-tól csatlakozott a műsorfolyamhoz egy korábbi interjú részletével. 19:30-tól az Aranyemberek című műsor beszélgetésével adóznak elismeréssel a közkedvelt színművész munkásságának.

Az M5 kulturális csatornán szintén megemlékeznek Máthé Erzsiről az Agenda és a Librettó című műsorokban, valamint 22:45-től a Bolondnagysága című tévéjátékkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről