Ismét megszólalt a feleségét gyászoló Szacsvay László

Szacsvay László
Budapest, 2013. március 6. Szacsvay László színművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Szacsvay László felesége októberben meghalt. A színész és Csicsay Claudia ötven évig voltak házasok, egy fiuk született. Nagyon szomorú ünnepek elé néz a művész.
Vágólapra másolva!

Szacsvay László októberben veszítette el Csicsay Claudiát, akit évekkel ezelőtt egy súlyos baleset ért, amiből nem tudott felépülni. A színész haláláig ápolta élete párját, akivel egy közös fiuk született.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett művész jelenleg két darabban játszik a Katona József Színházban.

"Az Apák és fiúkban, illetve a Cseresznyéskertben játszom, amelyekből decemberben még három előadásom lesz összesen. Úgy tűnik, csökkent irántam a szakmai érdeklődés, de ez már csak így van az én koromban. A külsős felkérések is elapadtak, de egy színész játszik, amíg tud és amíg igény van rá" – kezdte a Blikknek Szacsvay László. Úgy fogalmazott, valódi ünnepi hangulatra idén nem is számít.

Régen ilyenkor sokféle finomságot készítettem, most már nincs kinek főznöm. De más is már az ünnep, mint néhány évtizede. Akkor még kisboltokba jártunk vásárolni, ahol ismertek, és ahol az eladó értett is a portékájához. Ma már pláza és rohanás van, az emberek sok felesleges dolgot összevásárolnak. De az a jó, ha még van kinek" – mondta a színész, aki reméli, hogy a szeretteivel is ünnepelhet majd.

A húgom barokk trombitás, neki épp karácsony környékén van a legtöbb munkája, rengeteget utazik. A fiam és a menyem is elfoglaltak, de talán ők is eljönnek."

Forrás: MTI/Zih Zsolt