Ezek voltak 2023 legnézettebb tévéműsorai

Koronavírus, vírus, televízió, tv, tévé, Online tv, HBO Go nézés 2020 április 6-án, HBO Go, tévézési szokások, trendek, tévéző emberek, távirányító, karantén
Online tv HBO Go nézés 2020 április 6-án
Vágólapra másolva!
A Nielsen kiadta éves listáját, kiderült, hogy 2023-ban mely tévéadásokat nézték a legtöbben az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A televíziós nézettséget mérő Nielsen összeállította 2023. évi toplistáját azokról a tévéműsorokról, amelyeket az Egyesült Államokban a legtöbben néztek a teljes lakosságban.

Nem meglepő, hogy az élen az idei Super Bowl, vagyis az amerikaifoci-liga 2023-as döntője végzett, hisz az eseményre hagyományosan rengeteg amerikai kíváncsi, a mostani közvetítés pedig rekordot is döntött: majdnem 115 millió nézővel az amerikai televíziózás történetének legnézettebb adásává vált (nem számítva az olyan történelmi jelentőségű, egyszeri adásokat, mint a holdraszállás közvetítése).

Super Bowl LVII: a Kansas City Chiefs sikerét ünnepli az egyik játékos, Patrick Mahomes Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Ezra Shaw

A teljes lakosságban elért eredmények alapján az első tízben csupa amerikai focival kapcsolatos műsor található, sőt csak a 15. helyre fért be más jellegű adás, az idei Oscar-gála közvetítése.

Az első ötvenben szerepel még többek között a Grammy-díjátadó és a 60 Minutes egy-egy érdekesebb adása, a százas toplista második felében pedig már olyan sorozatok is feltűnnek, mint a Yellowstone, az NCIS, az FBI: New York különleges ügynökei, Az ifjú Sheldon, a Zsaruvér vagy a Lángoló Chicago.

A Variety oldalán a teljes százas toplistát, illetve a 18-49-es korosztály kedvenceit is meg tudja nézni.