Meghalt a háromszoros Oscar-jelölt Piper Laurie

Twin Peaks (TV Series) mystery fantasy sit satin dressing gown pensive Horizontal TELEVISION MURDER INVESTIGATION WOMAN
Mysteres a Twin Peaks TV Series 1990 - 1991 USA Season 1, Pilot Created by : David Lynch, Mark Frost Piper Laurie. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by ABC / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Piper Laurie amerikai színésznő, aki közel 120 filmben és sorozatban szerepelt, háromszor jelölték Oscar-díjra.
Vágólapra másolva!

91 évesen meghalt Piper Laurie, aki összesen 118 produkcióban jelent meg 1950-től kezdve.

A hatvanas, a hetvenes és a nyolcvanas években is jelölték Oscar-díjra: először A svindler női főszereplőjeként, majd a Carrie-ben, illetve az Egy kisebb isten gyermekeiben nyújtott alakításaiért.

Piper Laurie 2012-ben Forrás: AFP/Robyn Beck

Az újabb generáció is ismerhette olyan filmekből, mint a Hesher, az Egy újabb holdtölte vagy A kokainkölyök, de emlékezetes volt például a Twin Peaksben is, ahol Catherine Martellt alakította – amiért pedig Emmy-díjra jelölték kétszer, a Golden Globe-ot el is nyerte.

Piper Laurie a Twin Peaksben Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/ABC/Abc

Sorozatok közül olyanokban is feltűnt, mint A tövismadarak, az Egy kórház magánélete, az Alkonyzóna, a Gyilkos sorok, a Vészhelyzet, a Will és Grace vagy az újabb MacGyver – összes munkáját itt találja összegyűjtve.