Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Schobert Norbi közel két évtizede mindössze 300 ezer forintból alapította cégét, ami idővel pékséghálózatot, logisztikai vállalkozást, ételkiszállító céget magába foglaló vállalattá nőtte ki magát.
Vágólapra másolva!

Fénykorában 106 üzlet tartozott a hálózatba, javarészt idahaza, de Szlovákiába is jutott Update-boltból.

Az üzlet sokáig nyereségesen üzemelt, bár utoljára 2019-ben jelentettek 25 millió forintos pluszt. Ugyan a 2021-es évben a nettó árbevétele még meghaladta a 2,31 milliárd forintot, a kiadásokkal együtt 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény. A biznisz a jelek szerint megbicsaklott, repedezni látszanak a birodalom alapjai - írja a Blikk.

Az elmúlt év végén beszállítási problémák merültek fel, amiket Norbi logisztikai gondokkal magyarázott. Időközben azonban a cég irodáját egy jelentősen kisebb helyre költöztette, már egyszemélyben, vezérigazgatóként felügyeli az Update-birodalmat, amely az elmúlt hónapokban a harmadára csökkent: már csak 32 üzlet van nyitva hazánkban, valamint 4 Szlovákiában.

Schobert Norbert Forrás: Schobert Norbert/Instagram

– Az első csapás a koronavírus járvány volt. Rengeteg bolt ráment a vásárlási korlátozásokra: a plázákba nem mehettek be az emberek, így kevesebbet vásároltak, a bérleti díjak azonban nem csökkentek. Majd jött a sztrókom, és sajnos, cégen belül volt, aki visszaélt a betegségemmel. Majd jött a rezsiválság, az élelmiszerinfláció, ami még tovább csökkentette a boltok számát – árulta el Norbi, aki már látja a kiutat ebből a nehéz helyzetből. A napokban több, nemrégiben bezárt üzlet is újra kinyit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről