Szörnyű autóbalesetet szenvedett az István, a király sztárja

István szerepében Pelsőczy László (1983)
Vágólapra másolva!
Pelsőczy László színművész, aki leginkább a legendás, 1983-as királydombi István, a király címszerepéről ismert, egy születésnapról tartott hazafelé az autójával, amikor oldalról belészálltak. Pelsőczy autója átrepült a szemközti sávba, majd a járdára is felszaladt egy buszmegállóban - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

A színész megúszta a balesetet, de nem sokon múlott a tragédia: isteni szerencse, hogy sem forgalom nem volt, sem a megállóban nem várakozott senki - írta a lap.

Gergely Robi barátom húgának a szülinapjáról jöttem haza, amikor nem messze az otthonunktól, Gyálon, az egyik kereszteződésnél jobbról váratlanul

olyan erővel belém szaladt egy gépkocsi, hogy átrepültem az út túlsó oldalára, a buszmegállónál fel a járdára

- emlékezett vissza a Blikknek Pelsőczy, még mindig beleborzongva a történtekbe.

A becsapódáskor fogtam fel, micsoda mázlim van, hogy nem jött velem szemben se autó, se autóbusz, és a járdán nem volt gyalogos. Óriási tragédiát úsztam meg!

Pelsőczy László nem először úszott meg nagy balesetet: még motoros korában - néhai jó barátja és kollégája, Usztics Mátyás tanította meg motorozni - többször bukott, lesodorták az útról, majd később autósként, ónos esőben egy csatorna fölött csúszott az út korlátjára, de szerencséjére, nem zuhant a mélybe, 2015-ben pedig a jeges úton szaladt belé több autó is, de szintén nem lett baja.