Megszólalt a visszavonulásáról Schobert Norbert

Schobert Norbert: Ha nem venném fel ezt a harcot, akkor magam halnék bele tv sztárok
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, Schobert Norbert úgy döntött, hogy végleg visszavonul és nem folytatja tovább a fitneszkarrierjét sem és az üzletét sem, ami miatt súlyos bírsággal sújtotta őt a Gazdasági Versenyhivatal, mivel úgy döntöttek, hogy vétkes a vásárlók megtévesztésében. Most Schobert Norbert a naphire.hu-nak nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

A GVH szombaton tudatta egy közleményben, hogy Schobert Norbert cégét vizsgálták, ennek eredményeként arra jutottak, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásáról, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről szóló reklámokban. A cég és Schobert Norbert is együttműködött a hatósággal, elismerte a jogsértést, amivel 40 millió forintra mérsékelte a bírságot, de a fitneszgurunak ez hatalmas csalódás, úgy érzi, hogy nincs miért folytatnia ezek után.

Tényleg: én az emberekről lehazudtam a kilókat. Dehogy hazudtam. A tisztességtelen piaci magatartás nem azt jelenti, hogy hazudtál. Van egy szabálykör, amit nem mondhatsz, akkor sem, ha igaz. Ennyi. És ez a kör évről évre bővül, vagyis a szabályozás szigorodik. Tehát nem a 'fogyasztók megtévesztése', amit elkövettem. De mindegy" - fakadt ki Schobert Norbert a történtek miatt.

A fitneszguru továbbra is kiáll az eddigi elvei mellett, miszerint az élelmiszer igenis lehet egészséges és egészséges életmóddal úgy gondolja, elhagyhatóak a feleslegesen szedett gyógyszerek, ami ellen küzdött.

"Ezt olvastam: 'hazudtál'. Százezrek fogytak le, nem? Cukorbetegek hagyták el a gyógyszert, rengeteg levelem van, rengeteg papírom van róla, meggyógyultak, kigyógyultak, a vérnyomásuk helyreállt" - magyarázta Schobert, aki most úgy gondolja, hogy ezzel az ítéletettel ellehetetlenítették ezt a piacot, ezért sem folytatná a továbbiakban.

Sőt, azt sem, hogy 'egészségtudatos'. Élelmiszerre az 'egészség' szót sem lehet használni a kommunikációban. Pedig a gyógyszernél minden egészségesebb a világon" - magyarázta Schobert Norbert, aki úgy érzi, hogy igazságtalan volt ekkora összegre bírságolni a cégét, melyet így egyenesen a csőd szélére taszítottak.

A sportban látok még egy-két kihívást így, 52 évesen. De a legfontosabb feladatom: a drága kis feleségemnek és a gyerekeimnek leszek a támasza" - idézi a Blikk a fitneszguru szavait, aki konkrétumokat még nem mondott a jövőbeli terveiről.

Schobert Norbert nagyon feldúlt a GVH ítélete miatt, úgy döntött, hogy visszavonul Fotó: Polyák Attila/Origo