Medveczky Ilona összetépte a végrendeletét

Medveczky Ilona 78 éves, GALÉRIA
Budapest, 2013. szeptember 18. Medveczky Ilona táncművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Medveczky Ilona már a hivatalos végrendeletét is elkészítette, de ezt össze kellett tépnie, mivel akire rábízta volna annak teljesítését, hatalmas csalódást okozott neki.
Vágólapra másolva!

Medveczky Ilona a világ több pontján is táncolt: egy amerikai ügynök kivitte New Yorkba, miután látta Nyugat-Berlinben előadott klasszikus számát. A sikerei miatt nem volt könnyű dolga a magánéletében, s bár számos férfi kérte meg a kezét, ő mégis ragaszkodott függetlenségéhez. A táncművésznő bevallása szerint élete során mindössze egyszer volt szerelmes, egyszer házasodott meg, illetve csak egyszer élt együtt férfival. 2009 óta pedig hivatalosan is özvegy hercegné.

– folytatta Medveczky.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Medveczky Ilona lelki és testi frissességének titka – elmondása szerint – a lelki békéje, illetve, hogy igyekszik minden negativitást kizárni. Sokat olvas, a jó genetikájának köszönhetően pedig évek óta tartja a súlyát, ráadásul a háza körüli munkák is folyamatos edzésben tartják, hiszen maga csinál mindent.

A 82 éves revükirálynő egyszer már elkészítette a végrendeletét, ám később azt megsemmisítette, mivel csalódást okozott neki a személy, akire rábízta volna annak a teljesítését.

Főszerepet játszik az állatmenhelyek, az állatgyógyászat támogatása havi fix összeggel. Korábban a táncművészetet is támogatni akartam, ám meggondoltam magam, mert ráeszméltem: sem a balettművészi, sem a revütáncosi múltammal együtt sem terjesztett fel a kollégák közül senki Kossuth-díjra se régen, se most. Érdemes művész vagyok és tagja a Halhatatlanok Társulatának; utóbbira különösen büszke vagyok, mert azt a szeretett közönségem szavazta meg nekem" – fogalmazott.