Hatalmas áldozatot hozott a gyógyulásért a rákbetegséggel küzdő rádiós műsorvezető

Nyerges Izabella
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, a Retro Rádió műsorvezetője daganatos megbetegedéssel küzd, már több operáción is átesett a gyúgyulása érdekében. Nyerges Izabella tavaly novemberben vallotta be, hogy mellrákkal diagnosztizálták és úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza állapotát, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára. A rádiós műsorvezetőt azóta már többször is megműtötték, próbál pozitívan tekinteni a jövőre és új célokat kitűzni magaelé, bár nemrég nehéz döntést kellett megoznia a túlélése érdekében, ami nagyon megviselte.
Vágólapra másolva!

Nyerges Izabella nemrég elárulta, hogy hol tart a gyógyulási folyamatban és milyen beavatkozások várnak még rá. Akkor elmondta, hogy genetikailag veszélyeztetett az édesanyja révén, így az orvosai óvaintették és azért, hogy csökkentsék a daganat kiújulásának esélyét, így petefészkeinek eltávolítását is javasolták a vaszektómia, azaz melleinek eltávolítása után.

Eltávolították a petefészkemet. Erre azért volt szükség, mert nálam a rák genetikailag örökölt betegség, ami a mell után jellemzően a petefészekben alakul ki újra vagy ott képez leghamarabb áttétet.

- mondta Nyerges Izabella, aki viszont tudta, hogy óriási lemondással jár a beavatkozás, ugyanis ez azt jelenti, hogy soha többé nem lehet saját gyereke.

Sajnos ez azt is jelenti, hogy nem lehet már saját babám, biológiailag nem lehetek már édesanya" - mondta letörten a rádiós műsorvezető, aki az életben maradásért mégis vállalta a beavatkozást.

Nyerges Izabella elmondta, hogy már a vaszektómia is nagyon megviselte, habár csak az egyik mellében találtak daganatot, a veszélyeztetettsége miatt mindkettőt eltávolították, mely után még mindig vannak nagy fájdalmai. Az újabb csapás a petefészkei eltávolítása volt, de egy terápiás csoport segítségével igyekszik feldolgozni a rák okozta veszteségeit és új célokat is tűzött már ki maga elé.

Az is vígasztal, hogy szeretnék a rádió mellett logopédusként gyerekekkel foglalkozni, így más módon, de sokkal több gyermekem lesz, mint egy átlag nőnek. Az örökbefogadás is egy opció lehet a számomra, de ezen még nem gondolkodtam, egyelőre a gyógyulásom a legfontosabb. Az életem érdekében ezt meg kellett tennem" - mondta a Blikknek Nyerges Izabella, aki jelenleg a helyreállító plasztikai beavatkozásokra vár, viszont előtte több kontrollvizsgálaton is át kell esnie, hogy megbizosodjanak az eddigi műtétek és kezelések eredményességéről.

Nyerges Izabella lassan visszakaphatja az életét Forrás: Retro Rádió Instagram