Döntött a bíróság Ed Sheeran lopási ügyében

Ed Sheeran, New York, angol zeneszerző, copyright, jogdíj megszegés, tárgyalás, Marvin Gaye, szövetségi bíróság, federal court, 2023. 04. 25.
NEW YORK, UNITED STATES - APRIL 25: Musician Ed Sheeran leaves US Federal Court in New York City on April 25, 2023. Fatih Aktas / Anadolu Agency (Photo by Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, nem vonul vissza a zenész.
Vágólapra másolva!

Ed Sheeran nem plagizált, nem másolta le Marvin Gaye Let's Get It On című dalát a Thinking Out Loud című szerzeménye komponálásakor - döntött egy amerikai bíróság. A brit énekes-dalszerző mindig is tagadta, hogy 2014-es világslágeréhez ellopta volna a dal elemeit.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Fatih Aktas

Sheeran azt mondta, hogy feladja zenei karrierjét, ha a New York-i tárgyaláson bűnösnek találják.
"Ha ez megtörténik, akkor végeztem, abbahagyom" - jelezte korábban.

"Úgy tűnik, mégsem kell visszavonulnom a napi munkámtól... Ugyanakkor teljesen frusztrált vagyok, hogy ilyen alaptalan állítások egyáltalán bíróság elé kerülhetnek. Ha az esküdtszék másképp döntött volna ebben az ügyben, akkor akár el is búcsúzhatnának a dalszerzők az alkotói szabadságtól" - magyarázta később a megkönnyebbült zenész, akit a Sziget Fesztiválon is láthattak a magyar nézők.