Yellowjackets: Tinilányok, akik még a gyilkosságnál is borzalmasabb titkot őriznek

Yellowjackets
Vágólapra másolva!
A tengerentúlon hatalmas sikernek örvendő drámasorozat nem mindennapi témát feszeget, amivel garantálja magának a rendkívüli nézettséget. A Yellowjackets második évada nemrég vált elérhetővé, melynek első része rekordot döntött a közel kétmilliós nézettségével, így lett minden idők legnézetebb premierje a Showtime csatornán. A sikert egy sötét és borzalmas titokra alapozták a sorozat készítői, melyet egyelőre csak érzékeltetnek a nézőkkel, így nem meglepő, hogy mennyien kíváncsiak a repülőgép-szerencsétlenségről szóló történet folytatásra.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése a Yellowjackets volt, melyet hét kategóriában jelöltek Emmy-díjra, rögtön az első évadot követően. Az egyik főszereplőt, Melanie Lynskeyt a legjobb női főszereplő kategóriában jelölték, de végül nem sikerült bezsebelnie a díjat. Nemcsak Lynskey alakítása meghatározó, ugyanis az alkotók nem bízták a véletlenre a válogatásokon, így nagyon erős csapatot sikerült összeállítani a főszerepekre.

Melanie Lynskeyt a legjobb női főszereplő díjra jelölték Shauna megformálásáért Forrás: Yellowjackets Instagram

Az egyik legmeghatározóbb karakter Christina Ricci alakításában borzolja a nézők kedélyét, ugyanis Misty az, aki nem riad vissza semmitől és rögtön a tettek mezejére lép. Rajta kívül csatlakozott a szereplő gárdához Juliette Lewis, aki a botrányhős karakterében tűnik fel, továbbá ismerősnek tűnhet még Tawny Cypress, Ella Purnell és Sophie Nélisse neve is.

Maga a történet a Yellowjacketsről, egy gimnazista lányfutballcsapatról szól, akik életük egyik legnagyobb mérkőzésére készülnek.

A számításaikba azonban hiba csúszik és lezuhan a repülőgépük egy kanadai erdő közepén, így nem érnek oda a meccsre.

Többen is meghalnak a szerencsétlenség során, edzőjük pedig súlyos sérüléseket szenved.

Christina Ricci a tettre kész Misty szerepében Forrás: Yellojackets Instagram

A tinilányoknak már nem sokáig jelent problémát, hogy nem nyerhették meg a bajnokságot, hamarosan szembe kell nézniük legnagyobb félelmeikkel és leküzdeni azokat az erdő mélyén. A bonyodalmak leginkább akkor kezdődnek, amikor rájönnek arra, hogy belátható időn belül nem érkezik a segítség. Meg kell tanulniuk vadászni és ellátni magukat, miközben a régi életükből hozott titkaik nehezítik az együttműködésüket.

A történetet két síkon mutatják be az eseményeket: egyrészt a múltban követhetjük figyelemmel az iskolás lányok küzdelmét, másrészt a jelenben láthatjuk a túlélőket, akikről hamarosan kiderül, hogy mindennél szörnyűbb titkot őriznek együtt, amiről beszélni is képtelenek. A rég elfeledett barátságokat azonban kénytelenek újra feléleszteni, ugyanis kiderül, valaki tudja, mit tettek a túlélés érdekében és ha nem teljesítik a kéréseit nyilvánosságra hozza ezt az információt.

A tragikus sorsú barátnők, Shauna és Jackie szerepében Sophie Nélisse és Ella Purnell Forrás: Yellojackets Instagram

De vajon mi lehet olyan szégyenletes, hogy akár embert is képesek ölni miatta az egyébként békés életet élő nők? A Yellowjackets folyamatosan ülteti el a kannibalizmus borzalmas gondolatát a nézők fejében, de erre még nem adtak egyértelmű magyarazátot. Az évadzáróban több váratlan fordulat történik a szereplőkkel, amelyekre senki sem számított. Talán már nem a régóta féltve őrzött titok lesz az egykori focicsapat legnagyobb problémája a sorozat folytatásában.

Sötét titkot őriznek a repülőgép-szerencsétlenséget túlélő lányok Forrás: Yellojackets Instagram