Kiderült, mikor temetik Török Ádámot

Török Ádám
Budapest, 2018. február 22. A 70 éves Török Ádám fuvolista, énekes dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere egy budapesti kávézóban, ahol interjút adott az MTI újságírójának 2018. február 20-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, tegnap hajnalban meghalt Török Ádám. A Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere 75 éves volt. A zenész épp egy fontos koncertre készült, melyet május 8-ra tervezett, sajnos ezt már nem élhette meg. Török barátai és kollégái most úgy döntöttek, hogy megmentik az eseményt és egyfajta emlékkoncertként megtartják azt.
Vágólapra másolva!

Török Ádám váratlan halálát fia, Török Dániel jelentette be hivatalos közösségi oldalán, aki egy dalszöveggel búcsúzott szeretett édesapjától. A zenész özvegye megtörten nyilatkozott az eseményekről, hiszen húsz percen keresztül próbálta újraéleszteni férjét, sajnos sikertelenül.

Kollégáit is nagyon megviselte a zenész váratlan halála, de nem tétlenkednek, hiszen tudják, milyen fontos volt számára a májusi koncert, melyet egyfajta tisztelgésnek szánnak Török Ádám emlékére.

Éjszaka telefonon beszéltem Ádám fiával, Danival, aki szintén azt kérte, hogy tartsuk meg koncertet, mert az édesapja hónapok óta készült rá, nagy vágya volt, hogy a számai az Erkel Színházban hangozzanak fel, ott, ahol pályafutása elején az egyik legnagyobb sikerét aratta a Minivel. Valószínűleg valamennyien napszemüvegben játszunk, mert biztos vagyok benne, hogy végigsírjuk a fellépést, de Ádám ott lesz közöttünk, a hangja meg is szólal majd. – mondta a Blikknek Török "Zawi" Péter basszusgitáros, az elhunyt muzsikus zenésztársa és barátja, aki Török családjától kért engedélyt a tervei megvalósítására.

A koncerten fellépő zenészek eredetileg Török Ádám temetése után szerették volna megtartani a koncertet, de kiderült, hogy a temetés időpontja pár nappal a koncert után lesz.

Beszéltünk erről a családtagokkal, és arra jutottunk, hogy Ádám biztosan annak örülne, ha nem maradna el a koncert, úgyhogy mindenkit szeretettel várunk 8-án az Erkelbe" - mondta Török Ádám felesége, Dorottya, aki azt is elmondta, hogy a Máté Péter-díjas muzsikust május 12-én délután fél kettőkor az Óbudai temetőben kísérik utolsó útjára.

Török Ádám Forrás: MTI/Zih Zsolt