A Viszkis is megszólalt Lagzi Lajcsi börtönbe vonulásáról

Nehéz gyermekkora volt, mégsem a szüleit hibáztatja Ambrus Attila
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, tegnap délelőtt 10 órakor érkezett a baracskai börtönhöz Lagzi Lajcsi, akit tavaly év végén ítélt három és fél év börtönbüntetésre a bíróság. Eredetileg február 15-re kapta a behívóját, de azóta is trükközéssel próbálta elkerülni a büntetést. Mivel másodfokon is elutasították az áram-, víz- és gázlopás miatt jogerősen elítélt Lagzi lajcsi kérelmét, így megkezdte a szabadságvesztés büntetésének letöltését. A testvére után a Viszkis is megszólalt az ügyről.
Vágólapra másolva!

Az első napok minden rab életében meghatározóak, a börtönt megjárt Ambrus Attila, a Viszkis, szerint az ismert embereket ilyenkor egy másik elítélt segíti a beilleszkedésben.

Forrás: Mtl

"Valószínűleg az első nap neki is a beszokásról szólt. Megkapta a fegyencruhát, a zárkáját és megismerkedett a társával, akit bent a rabok fogdaügynöknek vagy téglának hívnak. Őt már jóval Lajcsi érkezése előtt kijelölték, mert fontos, hogy megbízható, intelligens rab legyen, aki megfigyeli, miként viseli a börtönt, hogyan viszonyulnak hozzá a társai és egyfajta biztonságot nyújt számára. Ha bármi probléma felmerülne, az ő kötelessége erről jelenteni az intézményvezetőnek" - mondta.

Frizbi TV

Az egykori bankrabló szerint Lajcsi annyiból könnyebb helyzetben van, hogy korábban már ült előzetesben, így tudja mire számíthat.

"Ő egy talpraesett, bátor férfinak tűnik, szerintem hamar fel tudja majd venni a ritmust. A napokban meg kell jelennie a bizottság előtt, hogy kiderüljön, milyen munkát fog bent végezni. Biztos, hogy tekintettel lesznek bent az egészségi gondjaira, biztosítják számára, amit kell, ha pedig netán nagyobb gond lenne, azonnal átszállítják Tökölre, a börtönkórházba" – hangsúlyozta a Viszkis a Blikknek.