Százezreknek zenélt, köztük a pápának is A Dal 2023 versenyzője

Vágólapra másolva!
A keresztény hitét nyíltan vállaló és közvetítő fiatal énekes, Czinke Máté most szombaton tá.dé művész néven Schultz Gellért oldalán áll a Duna dalválasztó műsorának színpadára. A fiatal énekes számára nem ismeretlen A Dal színpada, hiszen 2019-ben a The Sign zenekarral az elődöntőig meneteltek.
Vágólapra másolva!

„Emlékszem, mi akkor előre nem kommunikáltunk túl sokat a dalról, egyszerűen szerettük volna, hogy az emberek maguk találják meg számukra benne azt, amibe szívesen kapaszkodnak. A műsorban a zsűri értékelésénél Mező Misi leleplezte a mi dalba kódolt kis üzenetünket és rákérdezett, hogy az Ő a dalban maga Jézus-e? Természetesen igennel feleltem. Égett a ledfalon az „Ő" felirat, szállt belőle a füst, játszottak a fények, mi pedig talpig fehér ruhában zenéltünk" – emlékszik vissza az énekes.

Erre a produkcióra figyelt fel a Kovács Ákos is, aki ezt követően egy különleges felkéréssel kereste meg a fiatal dalszerző-énekest. „Ákos a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megújuló himnuszának zenei vezetőjeként keresett meg engem azzal, hogy legyek a dal egyik szólistája.

Megtudtam, hogy Ákos A Dal 2019 produkciónkra figyelt fel, ami így egy újabb óriási bizonyságot adott annak, hogy átment a dalunk üzenete. A pápai szentmise előtt közvetlenül mi voltunk az utolsó fellépők. Elképesztő élmény volt közel százezer ember előtt énkeleni és annak tudatában, hogy a pápa szintén ott van a közelünkben." – teszi hozzá Czinke Máté, aki bár még csak szombaton áll majd fel újra A Dal színpadára máris különleges évadként könyvelheti ezt el magának.

A fiatal tehetség szerzőként három, ebből előadóként két dallal is jelen van idén a legjobb negyven dal között. A Szirtes Dáviddal jegyzett Az igazi történeted című szerzeménye ugyan már kiesett, mégis úgy tűnik, hogy eddig ez az egyik közönségkedvenc, hiszen a műsor legnagyobb video megosztó oldalon található csatornáján a legtöbbet megtekintett videok között szerepel, míg a dalhoz készült klip alig két alatt a 120 000-es megtekintésnél jár.

A cikk folytatódok, lapozzon!