Súlyos függőségéről vallott Szögeczki Ági

Szögeczki Ági
Vágólapra másolva!
A Farm VIP egykori sztárja, Szögeczki Ági nemrég vallotta be, hogy tíz kilót hízott az elmúlt időszakban és nagyon igyekszik megszabadulni a súlyfeleslegétől. Az egyedülálló anyuka most elárulta, hogy mi okozta a hatalmas súlygyarapodást és miért volt elengedhetetlen számára az életmódváltás.
Vágólapra másolva!

Szögeczki Ági igyekszik újra formába lendülni, ugyanis modellkedéssel is keresi a kenyerét, ezért sem mindegy számára a testalkata. Másrészt súlyos egészségügyi problémákat helyeztek kilátásba orvosai, így nagyon sürgősen kellett megszabadulnia rossz szokásaitól. A dohányzást már egy ideje abbahagyta, majd egy újabb függőség alakult ki nála, de szerencséjére időben észbe kapott.

Testileg-lelkileg is elindultam egy rossz úton. Feljött rám tíz kiló, minden ruhámat „kinőttem". Ez másodlagos, de voltam kivizsgáláson, és egy hajszál választott el attól, hogy cukorbeteg vagy inzulinrezisztens legyek. Mindennek pont a kapujában álltam meg, a legjobbkor cseréltem a csokit zöldségre" - kezdte Szögeczki Ági, aki a dohányzás után kapott rá a cukorra, aminek már súlyos egészségügyi következményei is lettek volna, ha nem áll le időben a fogyasztásával.

"Annyira nehezen kezdtem el ezt az egészet... Mindig volt valami, amire rá lehetett fogni a késlekedést. A harmadik nap, miután letettem a csokit, kínkeserves volt. Úgy éreztem magam, mint amikor a cigizéssel álltam le, szerintem elvonási tüneteim voltak. A negyedik napon valami megváltozott. Úgy keltem fel, mint aki újjászületett. Könnyebben, kipihentebben ébredtem. Amióta letettem a csokit és nem eszem cukrot, mintha kicseréltek volna. Nincsenek migrénjeim, nem fáj a gyomrom" - vallotta be, hogy már romlott az egészségi állapota a nassolástól, csak nem tudta, hogy mi okozza a tüneteket. A realitysztár nemcsak a cukrot, hanem a lisztet is kiiktatta az étrendjéből és próbál többet mozogni.

Elfogadtam a koromat, egyszerűen szeretnék egészségesen élni, felnevelni a fiamat, látni, amikor megnősül. Körülbelül a fele hátra van még az útnak, de érzem, hogy jó irányba haladok. Most sokkal nehezebben mennek le a fölös kilók, mint mondjuk a harmincas éveimben" - magyarázta a Blikknek Szögeczki Ági, aki még mindig érzi a hatását a rossz életvitelnek, de dietetikus segít neki az új életmód kialakításában és motiválja, hogy ne essen vissza.