Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiderültek Árpa Attila drogügyének részletei

Árpa Attila Nagy Ő-ként
Vágólapra másolva!
Ahogy írtuk, tegnap ítéletet hoztak Árpa Attila drogügyében, most pedig újabb részletek derültek ki.
Vágólapra másolva!

A drogügy bírája szerint a droggal élők az alapján választanak a telefonban kódnevet a kábítószernek, amilyen szakmában éppen dolgoznak. A színész a Bors szerint forgatókönyvnek hívta a drogot, ez a kódszó sokszor elhangzik a lehallgatásokban.

Forrás: TV2

A bíró az elsőrendű vádlottra letöltendő börtönbüntetést osztott ki, drogkereskedelem miatt, a további vádlottakat viszont nem találta bűnösnek ebben a vádpontban, „mindössze" birtoklásért kaptak közel azonos, 1,5 millió forintos pénzbüntetéseket.

A bíró Árpa Attila másodrendű vádlott esetében a következő szavakkal magyarázta az ítéletet:

A csekély mennyiség felső határát nem meghaladó mennyiségben. Érdekes egyébként – folytatta a bíró – hogy a droghasználók általában azokat a kódneveket használják a kábítószerre, amilyen szakmában dolgoznak.

Árpa "forgatókönyvnek" nevezte a telefonban. Ilyeneket mondott: Figyelj, van nálam két nagyon jó forgatókönyv! Ha nem jössz át, akkor egyedül fogom megfilmesíteni.

Hónapokig tartott a lehallgatás

A bíró szerint a nyomozati anyagokból kiderült, hogy a nyomozók mindent megtettek, hogy felgöngyölítsék az ügyet. Árpa Attila lett volna ugyanis a "nagy fogás". Ezt bizonyítja, hogy irtózatos mennyiségű lehallgatás történt, Árpát az elsőrendű vádlott őrizetbevétele után még hónapokig lehallgatták, nyomoztak utána. Ennek köszönhetően igencsak borsos 2,5 millió forintnyi bűnügyi költséggel zárult végül az ügy számlája.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről