Figyeltünk a magyar közízlésre, hagyományokra, viszonyokra - így készült a Hazatalálsz

Hazatalálsz sorozat TV2
Vágólapra másolva!
Két hete fut a TV2-n a Hazatalálsz, a csatorna napi sorozata, olyan ismert színészekkel, akiket a Família Kft-ben, a Szomszédokban, a Valami Amerikában és a Barátok köztben is láthattak a nézők. A fiatal tehetségek mellett régi, népszerű sorozatok sztárjait nyerték meg maguknak a készítők, a történetben pedig bőven van még muníció - évekre. Illés Gabriella producer mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

A Hazatalálsz a TV2 legújabb, saját gyártású produkciója - bár napi sorozatról van szó, a debütáló szériát a heti sorozatok képi igényessége jellemzi. A Hazatalálsz abban is eltér a többi hazai, napi szappanoperától, hogy nem stúdióban, hanem külső helyszíneken, valódi lakásokban, igazi köztereken, valós helyeken forgott.

tv2

A történet központi, kitalált helyszíne Farkasliget, egy 15 ezres kisváros, amely száz kilométerre fekszik Budapesttől, a Duna holtága mellett, Pakstól nem messze. Az alkotók a békés megyei Szarvast vették alapul, ám a valóságban főleg Törökbálinton, Szigetszentmiklóson és Pusztazámoron forgattak.

Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója, és Illés Gabriella producer tv2

A bemutatkozó széria epizódjait tavaly vették fel, ebben a három és fél hónapban két stáb forgatott egymással párhuzamosan. Szinte mindennap készültek jeleneteket, ám a gyártás sajátosságai miatt előfordult, hogy egy adott forgatási napon valaki bement egy ajtón, azt azonban csak két hónap múlva forgatták le, hogy megjelenik a másik szobában. Ilyenkor persze rengeteg dologra kell figyelni: ruházatra, frizurára, napszakra, hogy a néző ne vegyen észre semmit.

Illés Gabriella, producer és Törőcsik Franciska, színésznő tv2

„Dacára annak, hogy a Hazatalálsz napi sorozat, a heti sorozatok minőségét tűztük ki célul: zökkenőmentes forgatás volt, sok tündér jött és segítette a munkánkat, ez a sorozat több nagy együttállás eredménye. Covid vagy más miatt alig kellett leállni, és az időjárás is egészen kegyes volt hozzánk" – mondta az Origónak Illés Gabriella.

Apróbb malőrök természetesen itt is becsúsztak az amúgy gördülékeny munkába – avatott be minket kulisszatitkokba a producer. „Eső után a Dunaparton forgattunk, amikor Törőcsik Franciska az egyik jelenet közben megcsúszott a sárban. Úgy tűnt, aznap nem tudja folytatni. Sietve kellett szereznünk egy dublőrt, de mire az megérkezett, Franciska jelezte, hogy rendben van, és megcsinálja a jeleneteket.

De milyen a sors, aznap aztán, amikor befejeztünk mindent, végezetül megint megcsúszott a parton.... És volt egy másik emlékezetes eset is, amikor Lékai-Kiss Ramóna annyira beleélte magát a karakterbe, hogy egy jelenet forgatása közben eltörte a kisujját, amit ráadásul az adrenalin miatt azonnal észre sem vett. Csak később derült ki, hogy az bizony nem ficam. Benne is lesz a sorozatban az eset, mert egyébként az lett a legjobban sikerült felvétel!"

A cikk folytatódik, lapozzon!