Kiderült Korda György valódi neve

Korda György
Vágólapra másolva!
A napokban, január 4-én ünnepelte 84. születésnapját a mai napig óriási népszerűségnek örvendő Korda György, akiről kiderült, hogy vezetékneve valójában csak egy általa felvett művésznév és valójában nem így hívják.
Vágólapra másolva!

Korda György még karrierje kezdetén döntött úgy, hogy nevet kell változtasson ahhoz, hogy igazán szép karriert fusson majd be a későbbiek során. Bár nem tudni, hogy valóban a névcserének köszönhető-e a mai napig tartó népszerűsége, vagy eredeti nevén is ugyanekkora sikereket aratott volna.

Korda György 1958-ban Fortepan, Szalay Zoltán

Ehhez valami jobban csengő kell. Nekem a Károlyi György tetszett inkább, de édesapám leintett, végül ő javasolta a Korda nevet, lokálpatrióta tiszteletből, mert a családunk is arról a környékről származott, ahonnan a világhírű Korda fivérek - idézi a Life.hu Korda György szavait, aki eredetileg Klein Györgyként látta meg a napvilágot.

De nemcsak ő, hanem felesége, Balázs Klári is más néven épített karriert. A Balázs vezetéknév az énekesnő férjezett neve volt, előző házasságából tartotta meg annak ellenére, hogy elváltak, azóta is ezt használja művésznévként, az eredeti neve Boros Klára volt.

Korda György és Balázs Klári jelenleg a Csináljuk a fesztivált! című műsorban zsűriznek együtt Fotó: Szabó Gábor - Origo