Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Történelmi jelentőségű filmbemutató a Dunán

FERENC pápa
Budapest, 2021. szeptember 12. Ferenc pápa (középen) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hősök terén 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Országos tévépremierben debütál az Ahol az Ég összeér a Földdel című dokumentumfilm pünkösdhétfőn, a Dunán. Exkluzív interjúk, megismételhetetlen felvételek és lélekemelő találkozások idézik fel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A magyar katolikus egyház történetében egyedülálló filmalkotást a Karnevál Film gyártotta, rendezője a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, Siklósi Beatrix.
Vágólapra másolva!

1938 után tavaly ősszel ismét Budapest adott otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. „Történelmet írt Magyarország, amelyet a közmédia csatornái – köztük a Kossuth Rádió – élőben közvetítettek, így a nézők és a hallgatók is részesei lehettek. Erről a rendkívüli világeseményről dokumentumfilm született" – mondta el Siklósi Beatrix.

A nézők elsőként országos tévépremierben a Dunán láthatják, június 6-án, pünkösdhétfőn 18:55-kor. A vetítést megismétli a csatorna június 12-én, a vasárnap délelőtti vallási sávban.

valamint feleleveníti az 1938-as kongresszust is" – árulta el a rendező, valamint hozzátette, „nem csak hívőkről és nem csak hívőknek szól. Több, mint ismeretterjesztés, a hitvallás személyes példái elgondolkodtathatják a különböző világnézetű nézőket arról, miért is tud megmaradni élő, erős közösségnek a katolikus egyház több mint 2000 éve."

A forgatás több helyszínen zajlott. A budapesti és a római képsorokon túl a nézők bepillanthatnak a katolikus egyház első és legnagyobb Eucharisztikus csodáját őrző Lanciano városában található szentélybe is.

A filmben megszólal Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Robert Sarah guineai bíboros, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint számos külföldi előadó, egyházi vezető; Koreából, a Fülöp-szigetekről, az USA-ból, Nigériából, Irakból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről