Drámai háború Mazsi és Berki Krisztián édesanyja között

Berki Krisztián temetése, temetés, Berki Krisztián, média celeb
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián édesanyja, Júlia és özvegye, Mazsi nem egyeztettek még arról, hogy milyen sírkövet kapjon a 41 évesen váratlanul meghalt tévésztár, de korábban a sírhelyről is volt köztük vita.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, Berki Krisztián sírján nincs még sírkő, fekete-fehér fotója mellett a temetésről maradt virágok díszítik. Bár a hozzátartozóknak vannak elképzeléseik, egyelőre nem tudtak megegyezni, hogy milyen síremléket kapjon a 41 évesen meghalt tévésztár.

"Még nem hoztuk meg a döntést, de az biztos, hogy valami gyönyörű, nagy, grandiózus síremléket szeretnénk a fiamnak. Hiszen ilyen illik az ő személyiségéhez. Viszont az az igazság, hogy

Lelkileg ahhoz még nem vagyunk elég erősek, bár csütörtökön meglátogatott engem. Az unokámat, Emma Katerinát is elhozta" – mesélte Berki édesanyja, Majer Júlia a Borsnak.

Berki Krisztián sírján egyelőre csak egy kereszt áll Fotó: Koncz Márton - Origo

Berki édesanyja és özvegye között korábban arról is zajlott a vita, hogy egyáltalán hol temessék el váratlanul meghalt szerettüket.

Júlia asszony azt szerette volna, ha a fiát gyerekkora helyszínén, Tatabányán helyezik végső nyugalomra, akkor hozzá is közel lett volna:

de egyeztetünk majd Mazsival, hiszen ő az özvegy, és Krisztián felnőttként már Budapesten élt, megérteném, ha ott helyeznék végső nyugalomra a fiamat" – magyarázta akkor a Blikknek.

Mazsi akkor Kecskemétre utazott a szüleihez, a családjánál próbált vigaszt találni, miközben a temetést is meg kellett szerveznie. Arról is szó volt, hogy az esztergomi bazilikában szeretne misét tartatni Berki tiszteletére, akinek a földi maradványai végül a farkasréti temetőbe kerültek. Nem került a művészparcellába, de a temető egyik legszebb részén, árnyas, fákkal körülvett helyen van a sírhelye.

Berki Krisztián temetése Fotó: Koncz Márton - Origo

A farkasréti temető 31-es parcellájában egyébként több híresség nyugszik Berkihez közel, arrafelé van a sírja például Szabó Gyulának vagy a Latabár család több tagjának, ahogyan Szirtes Ádámnak vagy Hankiss Elemérnek is. A temetésről, a búcsúztatás mikéntjéről végül Mazsi rendelkezett.

"Fájó szívvel tudatjuk, hogy férjemtől, Berki Krisztiántól, 2022. május 26-án, 14 óra 30 perckor a Farkasréti temetőben veszünk végső búcsút. Kérjük mindazokat, akik szeretnék kegyeletüket leróni és utolsó útjára elkísérni, legyenek szívesek fehér ruhában érkezni" – közölte a temetésről a közösségi médiában.

Ezért dönthetett úgy Mazsi, hogy ezt kéri a temetésen résztvevőktől. Természetesen én is fehéret viselek majd" – szólt hozzá akkor Júlia asszony.

Majer Júlia a fia temetésén Fotó: Koncz Márton - Origo
Berki Mazsi beszédet is mondott a férje temetésén Fotó: Koncz Márton - Origo

Amíg Berki édesanyja meg-megszólal a sajtóban, addig Mazsi majdhogynem eltűnt. Korábban rengeteget posztolt, de már a közösségi médiában sem túl aktív: a férje halála óta csak fekete-fehér képeket tesz ki az Instagramra, bár pont a minap tett közzé egy szívszorító bejegyzést.

Berki Krisztián 41 évesen halt meg május 6-án, a holttestére nyolcéves kislánya, Natasa Zselyke talált rá a lakásuk teraszán.