Komoly műtétre készül Agárdi Szilvi, eldobná a fehér botot

Agárdi Szilvi
Vágólapra másolva!
Agárdi Szilvi bízik benne, hogy visszanyerheti a látását, miután másfél éve teljesen megvakult.
Vágólapra másolva!

Agárdi Szilvi a fehér bot világnapján tett ki magáról az Instagramra egy fotót, amelyen pont az látható, hogy eldobja a fehér botot. "Ahogy a képen is látszik, nagyon várom már azt az időszakot, amikor eldobhatom, és látni fogok" – írta a bejegyzéséhez, amiről most bővebben is mesélt a Borsnak.

Az énekenső bízik a gyógyulásban, miután egy sorstársa sikeres műtéten esett át: "Másfél éve semmit sem látok, és akkor nem tudták megmondani, mi a pontos oka a változásnak. A közelmúltban felvette a kapcsolatot velem egy lány, akinek pont ezek voltak a tünetei, mint nekem. Nagy szürkeség telepedett a látására, és egyre sötétebb lett, míg végül semmit sem látott. Őt megműtötték, és azóta lát" – mondta.

"Nemrég kezdeményeztem egy nagyobb orvosi kivizsgálást. Ez egy nagyon hosszadalmas procedúra lesz, de szeretném bevállalni, hiszen a szemem világa a tét. Egy pupillatágítóval fogják hosszú órákra, lehet, hogy fél napra kitágítani a szemem. Orvosi könnyel csepegtetnek folyamatosan a szemembe, hogy ki ne száradjon. Ez szörnyen hosszú, de igazából én semmit sem érzek majd belőle" – magyarázta. Az első vizsgálaton dől majd el, hogy van-e értelme a beavatkozásnak, és megműtik-e Szilvit.