Megszólalt a kiadó, miután levelet küldött a halott Koós Jánosnak

Koós János
2014 -
Vágólapra másolva!
Koós Réka színésznő nagyon meglepődött azon, hogy szerinte édesapja egykori kiadójánál nem tudják: Koós János három éve nem él.
Vágólapra másolva!

A Hungaroton lemezkiadó munkatársai a napokban több tucat zenésznek küldtek levelet. Az év ezen időszakában frissítik az adatbázist, a jogdíjak kifizetéséhez szükség van arra, hogy pontosítsák a jogosultak elérhetőségeit. A sablon kérdőívben többek között olyan adatokat kell megadni, hogy hol lakik az illető és mi a telefonszáma. A címzettek közé bekerült Koós János is, aki 2019-ben halt meg.

Koós Réka péntek délelőtt írt egy dühös posztot ezzel kapcsolatban a privát Facebook-oldalán. A színésznő azt írta, hogy nem bírja szó nélkül hagyni, hogy annak a Hanglemezkiadónak, amelyik a magyar könnyűzene meghatározó alakjait, többek között az édesapja anyagait is gondozták, nem tűnt fel, hogy Koós János 2019.03.02-án meghalt? Réka zárásként azt kérdezte, hogy hogy lehet ennyire érzéketlen és vak ez a világ.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

A Hungaroton kiadó írásban reagált a Borson keresztül.

Az általános megszövegezésű jogdíj tájékoztató levelünk kifejezetten erre irányuló kérést is tartalmaz, amikor a jogosult örökösét kérjük az öröklést igazoló dokumentum megküldésére. (...) Ettől függetlenül természetesen ezúton is sajnálatunkat fejezzük ki Koós Réka felé, amennyiben - szándékainkkal ellentétesen - bármilyen sérelmet, fájdalmat okoztunk részére" - írták.