Hat év után kiderült, hogyan halt meg Somló Tamás

Somló Tamás; FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY zenél zenész
Alsóörs, 2013. augusztus 19. Somló Tamás basszusgitáros, énekes, fúvós a Locomotív GT együttes koncertjén a több helyszínes Nagyon Balaton fesztivál részeként megrendezett LGT-fesztiválon az alsóörsi Európa Kempingben 2013. augusztus 18-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Somló Tamás özvegye először mesélt a végső búcsú pillanatáról, arról, hogy miként halt meg a férje hat évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

Május végén Szigetváron avatták fel a 2016-ban meghalt Somló Tamás mellszobrát, a zenészről pedig egy teret is elneveztek a városban – ennek kapcsán szólalt meg az özvegye, Gyöngyvér, aki hosszú idő után először beszélt a tragédiáról.

Somló Tamás Forrás: MTI/Marjai János

"A halála előtti este volt tiszta pillanata, és akkor éreztem, hogy befogadó, és beszélgettünk. Megfogta a kezem és megcsókolta. Azt gondolom, ez többet ér minden szónál" – mesélte Gyöngyvér a Tények Pluszban.

A műsorban azt is elmondta, hogy Somlónak az orvosai mindössze két-három hónapot adtak az első beavatkozás után, de "Tamás erre négy és fél évet tett rá", talán az életszemléletének, vidámságának köszönhetően. "Arra biztatom az embereket, hogy úgy emlékezzünk rá, hogy ne sírva, keseregve, hanem úgy, amilyen ő volt" – kérte Gyöngyvér. További részletek a TV2 videójában: