Új tagokkal, más néven, de megint lesz Omega

Kóbor János egész alakos fotó énekel énekes ÉPÜLET évforduló FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS jubileum KÉPKIVÁGÁS koncert Közéleti személyiség foglalkozása közönség megalakulás mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ művész MŰVÉSZET rajongó SZEMÉLY színpad TÁRGY ÜNNEP ünnepel zenész
Budapest, 2012. október 6. Kóbor János, az Omega együttes énekese a zenekar megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2012. október 6-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Az Omega menedzsere, Trunkos András a sorozatos tragédiák után is újjáépíti az együttest – és nem emlékzenekart akar létrehozni.
Vágólapra másolva!

Benkő László, Mihály Tamás, majd az énekes, Kóbor János halála után is tovább játszaná az Omega számait egy zenekar, amelyben Debreczeni Ferenc dobos, azaz Ciki is benne van, mellette pedig a korábbi kisegítő gitáros, Szöllősy Kata is játszik.

A formációhoz csatlakozott már gitárosként a híres kőbányai zeneiskola igazgatóhelyettese, Maróthy Zoltán is – miután az eredeti gitáros, Molnár György Elefánt betegséggel küzd. Az új tagokat az Omega régi menedzsere, Trunkos András keresi, ő építi újjá a zenekart Omega Testamentum néven.

Kóbor János a színpadon Forrás: MTI/Mohai Balázs

"Semmiképpen nem tribute, azaz emlékzenekart csinálok az Omegának. Összerakok úgy öt embert, vagy ha kell, többet is, akik az Omega-életműből a legnagyobb klasszisokat játsszák az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis albumokról, illetve a Meckyvel nemrég közösen elkészített Testamentum című lemezről" – idézte a Blikk Trunkost, aki arról is beszélt, hogy az énekest megtalálni lesz a legnagyobb feladat.

"Engem az nem érdekel, ha valaki eljátssza a Gyöngyhajú lányt rosszul. Szeretném átadni azt az értéket, amely az Omegában benne van. Fogalmam sincs, ki lesz az énekes. Olyan énekes kell, aki nem is akar hasonlítani Kóbor Jánosra, mert rá nem is lehet. Egy nagyon jó énekes kell, akivel újrafogalmazzuk a nótákat" – magyarázta.