Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Internetes kihívást indított a megújult M5

M5
Vágólapra másolva!
A magyar kultúra napját minden év január 22-én ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be élete fő költeményét, a Himnuszt. Az M5 kulturális csatorna népszerű műsorvezetői ehhez kapcsolódva kihívást indítanak #akultúraotthona hashtaggel.
Vágólapra másolva!

Gulyás István úgy véli, a kultúra otthona mi magunk vagyunk, ha hagyjuk és akarjuk. Élete minden pillanatát áthatja a magyar kultúra: a televízióban műsorvezetéskor, a színházakban, galériákban, múzeumokban vagy éppen a kirándulásai közben felfedezett romos kastélyokban és kúriákban, és otthona megannyi szegletében.

A #akultúraotthona kihíváshoz Kecskés Lilla is csatlakozott, akinek a kultúra ott rejlik egy jó könyvben, filmben, festményben vagy akár egy táncmozdulatban.

Koltai Bori követte kollégáit, szerinte a kultúra otthona az M5 csatorna, amellyel kiállításokra, színházba, moziba látogathatunk el, miközben Kossuth-díjas színművészek és Munkácsy-díjas festők gondolatait, motivációit ismerhetjük meg.

Morvai Noémi mindig is az összművészetben hitt, hiszen a különböző művészeti ágak origójában az ember áll, azok csak kifejezési formájukban különböznek.

A következő hashtagek segítségével lehet a játékban részt venni: #m5 #akultúraotthona #nekemakultúra.

Azok, akik szeretnének részt venni a kihívásban, annyi a teendőjük, hogy Facebookon vagy Instagramonl közzétesz egy olyan tartalmat, amelyben arról ír vagy beszél, hogy számára mit jelent a kultúra, hol érzi magát otthon kulturális témába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről