Súlyos adósságot hagyott a családjára Damu Roland

Meghalt Damu Roland, magyar színész, szinkronszínész, 2021
Budapest, 2012. március 20. Damu Roland a Fővárosi Törvényszéken, ahol erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték a sorozatszínészt, valamint 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét, amelyben első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Damu Roland a halála után sokmilliós tartozást hagyott hátra, nehéz helyzetbe hozva ezzel ötéves kislányát, Maját, és a kislány édesanyját, Edinát, aki papíron még a felesége volt a színész halálakor - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Komoly anyagi gondokkal küzdött Damu Roland, aki tetemes adósságot halmozott fel, ráadásul több kollégájának, barátjának is tartozott - írta a lap. Egy közismert színész árulta el nemrég, hogy Damu százezer forinttal tartozott neki, de már lemondott róla, hogy visszakapja az összeget.

Az egykori színész

évek óta nem fizetett gyerektartást sem, négy év alatt kétmilliós tartozást halmozva fel.

Damu emellett csak adósságot hagyott maga után, a színész özvegye joggal aggódhatott amiatt, hogy a tetemes adósság az ő, illetve kislánya vállára nehezedik majd.

Damu Roland Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap által megkérdezett ügyvéd szerint azonban

kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ugyanis az örökös csak a hagyaték reá eső értékéig felel az örökhagyó tartozásáért.

Ráadásul a feleség csak akkor örököl, ha az életközösség fennáll, ellenkező esetben a gyerekekre száll az örökség.

Ha a hagyaték csak tartozásból áll, az örökös visszautasíthatja, ebben az esetben az államra száll a tartozás,

amely azonban szintén csak a hagyaték értékéig felel érte, vagyis nem lesz behajtható.

A gyerektartás összegét viszont már nem fogják megkapni, a Blikk úgy tudja, Damu Roland még Edinával töltött időszaka alatt

telefonra és egyéb műszaki cikkre is áruhiteleket vett fel az asszony nevére. Ezt, mivel Edina aláírta a papírokat, kötelesek kifizetni.