Nyert a bíróságon a TV2, jogosan használja csatornája nevét

A TV2 COME:DY logója
Vágólapra másolva!
A TV2 továbbra is jogosan használhatja humorcsatornája, a TV2 COME:DY nevét és logóját, hiába perelt miatta a Comedy Central.
Vágólapra másolva!

Mint közismert, a TV2 Média Csoport Zrt. a korábbi Humor+ nevű humor tematikájú csatornáját 2020. május 18. napjától fogva TV2 COME:DY név alatt üzemelteti.

A TV2 COME:DY csatorna indulásakor a médiapiaccal kapcsolatos sajtóhírekben is megjelent, hogy a Viacom International Hungary Kft. és az általa üzemeltetett Comedy Central csatornák jogtulajdonosa jogi úton lépett fel a TV2 Média Csoport Zrt.-vel szemben annak megállapítását kérve, hogy a TV2 COME:DY csatorna elnevezése és logója egyaránt bitorolja a Comedy Central védjegyeit.

A TV2 COME:DY logója Forrás: TV2

A TV2 Média Csoport Zrt. és a Viacom csoport között a védjegybitorlás tárgyában indult bírósági eljárásokban a bíróságok egyöntetűen azt állapították meg, hogy a TV2 Média Csoport Zrt. jogszerűen működteti a humor tematikájú csatornáját TV2 COME:DY néven, illetve jogszerűen használja a 2020 nyarán módosított csatornalogót.

A bíróságok a döntésük során kiemelt jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy a TV2 márka Magyarországon közismert és jóhírű, ezért úgy találták, hogy a TV2 COME:DY megjelöléssel ellátott szolgáltatást észlelve a hazai fogyasztóközönség egyértelműen képes beazonosítani, hogy az a TV2 Média Csoport Zrt.-től származik.