A Beatles egykori, legendás stúdiójában muzsikált egy magyar együttes

Vágólapra másolva!
Első magyar zenekarként a Dirty Slippers zenekar rögzíthette új albumát a Abbey Road Studios-ban. A magyar pop-rock formáció tagjai, Lobó-Szalóky Lázár énekes, Ferenczi Bettina dobos, Tóth Zsombor basszusgitáros és Bodrogközy Rita vokalista a napokban érkeztek haza Londonból, és a közmédia reggeli műsorában, a Ma reggelben meséltek a nem mindennapi lehetőségről.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban érkezett haza Londonból a Dirty Slippers zenekar a Beatles által legendássá tett Abbey Road stúdióból, ahova első magyar zenekarként kaptak meghívást. Az együttes új nagylemezük, a Vársz valahol angol nyelvű dalait rögzítette a kultikus helyszínen, amelyek nemcsak itthon, hanem az Egyesült Királyságban is megjelennek. A felvételek Mike Oldfield és az Oasis producere, a többszörösen díjazott George Shilling irányításával történtek, a hangmérnök pedig Neil Dawes volt, aki legutóbb a Yesterday című film zenei albumán, valamint Justin Bieber legutóbbi slágerén dolgozott. A különleges meghívásról az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában mesélt a zenekar frontembere és menedzsere, Lobó-Szalóky Lázár.

MTVA

„2009 óta dolgozunk együtt George Shillinggel, aki a Dirty Slippers első lemezének munkálataiban is közreműködött, amit az Egyesült Államokban volt szerencsénk rögzíteni. 12 év után még mindig mellettünk van, egyfajta pótapaként. Az ő közreműködésével jutott el a zenekarunk Európa-turnéra és lett angol menedzsmentünk. Az Abbey Road lemezfelvétel is az ő segítségével valósult meg, ami óriási megtiszteltetés volt" – fogalmazott a Ma reggelben az énekes, Lobó-Szalóky Lázár, aki csapatával egész nyáron koncertezik, Londonba is egy békéscsabai koncert után indultak el azonnal. A brit vendégszeretet és a szakmai profizmus azonnal rabul ejtette őt és zenésztársait.

„Nagyon különleges, ihletett környezetben rögzíthettük a dalainkat, mert azt éreztük, hogy ott maradt a lelkük egy darabja azoknak a művészeknek, zenekaroknak, akik valaha itt dolgoztak. Olyan atmoszféra övezi az egész stúdiót és környékét, ami egyszerűen felfoghatatlan" – tette hozzá az M1 műsorában Ferenczi Bettina, Bebi a zenekar dobosa.

Az új album várhatóan jövő év elején jelenik meg, a magyarországi kiadás vegyesen fog tartalmazni angol és magyar nyelvű dalokat. A további részletek a Ma reggel idézett adásában ismerhetők meg.