Először szólalt meg agyérgörcse után Török Ádám

Török Ádám
Budapest, 2018. február 22. A 70 éves Török Ádám fuvolista, énekes dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere interjút ad az MTI újságírójának egy budapesti kávézóban 2018. február 20-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Mint megírtuk, agyérgörcsöt kapott Török Ádám, ezért nem léphetett fel a hétvégén megrendezett Tabán Fesztiválon.
Vágólapra másolva!

"Valóban az egészségi állapotom miatt nem léptünk fel tegnap. Az agyérgörcs ijesztő betegség, de nem olyan súlyos a helyzet, mint amilyennek hangzik" - mondta el a Borsnak a fuvolista. "Rendkívül kellemetlen szédülés és hányinger lett az utóhatása, ami hetekre ágynak szegezett, szerencsére már egyre gyakrabban kelhetek fel, lassan, de biztosan javul az állapotom.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Ádámnak szerencséje volt, a roham után gyorsan jött a segítség, a legjobb orvosok kezébe került. "Amikor a betegségemnek híre ment, hamar előkerültek az orvos barátok, ismerősök, még egy külföldön élő professzor is segített, így nemzetközi konzílium döntött a kezelésemről. Kaptam néhány gyógyszert, de a szakemberek szerint talán még a piruláknál is fontosabb, hogy türelmesen kivárjam a teljes felépülésemet. Bevallom, a türelem nem tartozik a legfőbb erényeim közé, de most igyekszem szót fogadni. Már látom a fényt az alagút végén: ha a jelenlegi ütemben gyógyulok, augusztusban már újra fújom a dalt és a fuvolát" - tette hozzá.