Nagy Feró: Orbán Józsi lenyúlta a csajomat

Nagy Feró; Nagy Ferenc énekes FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré művész SZEMÉLY
Budapest, 2019. január 9. Nagy Feró (Nagy Ferenc) énekes, színész, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini egyik alapítója, frontembere, a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek az 1982-ben alakult Bikini rockzenekar - amely a kezdeti időkben egy sajátos, újhullámosan dadaista punk rock zenét játszott - történetét, pályaívét elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Nagy Feró elmesélt egy régi történetet, miszerint a 100 Folk Celsius frontembere, Orbán József egyszer lenyúlta az aktuális barátnőjét.
Vágólapra másolva!

Nagy Feró volt a legutóbbi vendég Boros Lajos rádióműsorában, ott került szóba a 100 Folk Celsius énekese, a 2018-ban meghalt Orbán József, aki a csajozás terén komoly konkurenciát jelentett a zenésztársaknak.

"Egyszer lenyúlta a csajomat" – kezdte Feró, mire a 100 Folk Celsius jelen lévő tagja, Littvay Imre csak ennyit mondott: "Ne aggódj, nálunk a zenekarban többet is."

Nagy Feró Forrás: MTI/Zih Zsolt
A 100 Folk Celsius tagjai fiatalon: középen Orbán József, mellette jobbra Littvay Imre Forrás: Fortepan / Urbán Tamás

"Még azelőtt tudtam, mielőtt megtörtént, hogy az a bizonyos barátnőm Józsi mellett fog kikötni, mert ugyanolyan bohémek voltak. Józsi pedig szerette kisegíteni a kollégáit. Nincs olyan emlékem róla, hogy panaszkodik vagy rosszkedvű. Ő volt az utolsó zenész dzsentri, egy igazi művész és persze életművész is, ebben rejlett az ő misztikuma. Ezért imádták a nők, pedig valljuk be, nem volt annyira jóképű" – mondta még Orbán Józsefről Feró.