Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jó hír érkezett a Trónok harca rajongóinak

Trónok harca
Vágólapra másolva!
George R. R. Martin dinamikusan dolgozik a regényén, a The Winds of Winter című hatodik köteten.
Vágólapra másolva!

Márciusban történt, hogy a koronavírus terjedése miatt George R. R. Martin is lemondta minden programját, és Új-Mexikóban önkéntes karanténba vonult egy asszisztensével. Akkor azt írta, hogy az izoláció alatt több időt tölt Westerosban, mint a valóságban, mindennap dolgozik a Trónok harca alapjául szolgáló regénysorozat folytatásán, vagyis a The Winds of Winter, A tél szelei című hatodik köteten.

Trónok harca HBO

Martin a könyvből már 2010-ben megírt öt fejezetet, a rajongók gyakorlatilag azóta várják, hogy befejezze – a korábbinál azonban jóval lassabban haladt, vagy épp sehogy, ezért a Trónok harcát is rendes alapanyag híján zárták le a forgatókönyvírók. (Volt is nagy felháborodás az összecsapott végjáték miatt, de ez más téma.)

Az író most egy újabb posztban nyugtatja a követőit, akik egy része már kezdi úgy érezni, hogy annyira hosszú a tíz év, amióta a folytatásra vár, hogy abból már nem is lesz semmi. Az író elárulta, hogy újra a hegyen lévő házában éldegél, izoláltan, és keményen dolgozik. Volt Santa Fében, töltött némi időt feleségével, ügyeit intézte, de most újra Westeroson van, legalábbis lélekben.

George R. R. Martin Forrás: AFP/2019 Getty Images/Frazer Harrison

Martin eztán azon elmélkedik, hogy mennyiben változott meg az élete: mint meséli, egykor otthon írta a regényeit, novelláit, de magányra volt szüksége az alkotáshoz, így megvett egy házat az utca túloldalán, úgyhogy ha írni akart, rendesen felöltözött, és úgy távozott, mint aki munkába megy – és persze oda is ment. Aztán annyi intéznivalója lett, annyi e-mail és hívás jött, hogy felvett egy asszisztenst, majd még egyet. Utána még hármat, hiszen sok mindennel foglalkozott az írás mellett.

Öt asszisztens mellett azonban alkotni sem tudott, de végül meglelte az említett hegyi házikót, ott tud a regényre koncentrálni. „Itt igen unalmas az életem. Az igazat megvallva, nem is nagyon van életem" – sopánkodik a Trónok harca világának kitalálója. Az új regény alakul tehát, de tíz éve készül, úgyhogy legkésőbb 2021-ben le kell adnia, ha nem akar még több dühös e-mailt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről