Mikor jön a Stranger Things folytatása?

stranger things
Vágólapra másolva!
Sajnos korunk egyik legszellemesebb tinisorozatát is leállította a járvány, de legalább hosszabb lesz a következő évad.
Vágólapra másolva!

A Stranger Things sorozatot korábban is dicsértük, egy meglehetősen jól eltalált produkcióról van szó: amely kicsit olyan, mintha Stephen King és Steven Spielberg szerelemgyerek lenne, meghintve egy kis E. T.-s vonallal, mindez nyakon öntve a nyolcvanas évek nosztalgiaszószával, olyan tárgyakkal, ruhákkal, frizurákkal, de főleg zenékkel, amelyekre a mai negyvenes-ötvenes korosztály felkapja a fejét, és szeretettel gondol vissza azokra az időkre.

Véghezvitte azt a bravúrt, hogy nem idegesítő, túl teátrális gyerekszereplőket, hanem természetesnek tűnő, viszonylag szerethető fiúkat és lányokat tett főszereplőnek – sok sorozatnak ez nem sikerül. Ráadásul Millie Bobby Brown személyében felfedezett egy gyereket, akiből még nagy színésznő válhat.

Miről szól majd?

Az elmúlt évek egyik legfelkapottabb sorozata, a nagyrészt tinikkel forgatott, természetfeletti témákat humorral feldolgozó Stranger Things következő évadjáról még nem sokat tudunk, de a trailer alapján kijelenthető, hogy David Harbour, pontosabban Jim Hopper Szibériába, egy vasútépítésre keveredik.

Mikor jön a folytatás?

A retrohullámot igen ügyesen meglovagoló sorozat negyedik évadjának forgatókönyvei készen vannak, de amint elkezdődtek az olvasópróbák, a járvány miatt leállt minden. Nemcsak sorozatokat nem forgattak, filmek sem készültek, így a Stranger Things is kényszerből leállt, és még nincs dátum arra, hogy mikor veszik fel a folytatást. Mivel azonban lassan feltámadni látszik a tévéipar is, van bőven esély arra, hogy 2021 első felében már képernyőn legyen a negyedik évad.

Jó, de hány rész lesz?

Kilenc epizód várható a következő évadban, csak az a probléma, hogy nagy tempóban nőnek a gyerekek: akik még egészen kicsik voltak az első évad elején, lassan felnőttkorba kerülnek, és a végén – kis túlzással persze - úgy járnak majd, mint a Grease szereplői, akik 30 évesen kerültek vissza a gimibe.