Top 10: a legjobb sorozatok, amelyeket senki se néz

Vikingek
Vágólapra másolva!
Az USA-ban tavaly legjobban a Roseanne, az Agymenők, az NCIS, a Rólunk szól és az Ifjú Sheldon ment, ezeket imádták a nézők. De ezúttal nem ezekről lesz szó, hanem alulértékelt szériákról.
Vágólapra másolva!

2018-ban az USA-ban a legtöbb nézőt a botrány miatt aztán lezárt Roseanne, az itthon is igen népszerű Agymenők, a megunhatatlannak tűnő NCIS vonzották, de a Rólunk szól, az Ifjú Sheldon, a Manifest, a Doktor Murphy és a Bull is igen szépen termelt, elégedetten veregethették meg saját vállukat a programigazgatók a másnapi nézettségi exceltáblák precíz átvizsgálása után. Ez tehát a mainstream, plusz még ott vannak az ikonikus sorozatok, mint a Trónok harca, a Walking Dead és társaik, ezekről is sokat olvasni, hallani, díjakat is kapnak.

Most azonban nem a nagyokról lesz szó, hanem olyan szériákról, amelyeket rajongóik imádnak: van egy erős mag, amely követi őket, közösségi médiában is aktívak, ha arről van szó. Ezek a szériák azonban nem a tömegízlést szolgálják, vagy csak nem jutnak el elég nézőhöz.

A Ranker.com oldalon lehet szavazni mindenfélére, most azt nézzük meg, több tízezer tévéző szavazatai alapján melyek azok a méltatlanul elhanyagolt, alulértékelt sorozatok, amelyeket „senki sem néz." Ez persze erős túlzás, de míg az Agymenőket százmilliók nézik világszerte, tévében vagy letöltve, az alábbiak nem kaptak Emmyt, nem imádja őket a média, és híveik szerint többet érdemelnének. Itt a Ranker.com listája.

-----------------------------

1. Birmingham bandája

Forrás: IMDb

BAFTA-díjat ugyan kapott, de az I. világháború után játszódó Peaky Blindersről sokan nem is hallottak, pedig igényes, fordulatos sorozat.

2. Vikingek

Forrás: History

2013 óta van képernyőn, idén már érkezik az utolsó évad, várhatóan két menetben. Mi sokszor éltettük, mert nagyjából ez a legjobb, legfordulatosabb, jelenleg is futó történelmi sorozat.

3. A visszatérők

Forrás: The CW

The 100 az eredeti címe, talán többen ismerik így itthon, mert a letöltő oldalakon azért népszerű. Posztapokaliptikus sci-fi, sok szép fiatal nővel és férfival. Elsősorban tiniknek ajánlott.

4. A Poldark család

Ez a brit sorozat előkelő helye ezen a „senki által nem nézett sorozatok" listáján részünkről érthető, hiszen mi sem láttunk belőle egy percet sem. A háttér a 18. századi Anglia, az ipari forradalom kora, de nyilván az érzelmeken a hangsúly.

5. Preacher

2015-ben indult, van egy erős rajongói bázisa. Középpontjában egy pap, és sok természetfeletti jelenség. Eredetileg a Preacher (Prédikátor) az amerikai Vertigo kiadó képregénysorozata volt, melyet 1995 és 2000 között adtak ki.

6. Időutazók

Forrás: NBC

Ha visszamegy a múltba és megbolygatja azt, előtte gondosan köszönjön el rokonaitól, mert lehet, hogy nem találkozik velük, ha visszatér. De hogy az ördögbe lophat el valaki egy időgépet, mint egy rozoga biciklit a falusi kocsma elől, hát nem vigyáznak rá rendesen? Itt írtunk a sorozatról hosszabban.

7. iZombie

A sorozat főszereplője egy ígéretes karrier előtt álló, csinos orvostanhallgató. Ám meghal szegény, és zombiként él tovább, de a megevett agyakkal az elhunyt korábbi emlékeit és személyiségjegyeit is megkapja.

8. Outlander

Négy évad, 55 rész készült ebből a történelmi-romantikus sorozatból, amely még időutazást is tartalmaz. Jó hír a rajongóknak, hogy a Starz csatorna már megrendelte az ötödik és a hatodik évadot is.

9. Lucifer

A sorozat egy DC Comics által létrehozott, a Vertigo kiadó által kiadott képregényszéria alapján készült. 2015 óta megy, 67 epizód készült, és még nincs vége.

10. The Last Kingdom

Szintén történelmi sorozat, és szintén nálunk forgatták, mint a 12 majmot, a Terrort, a Houdinit, a Borgiákat vagy a Draculát. A 9. században játszódik, a hét királyságra osztott, mai Anglia területén: Vikings-rajongók, ismerős ez?

------------------------------------

A lista persze hosszabb, ez csak a Ranker.com féle top 10. Ott van a Taboo, a Mindhunter, az Altered Carbon, a Legion, és még sok másik: bizonyára mindenki tudna mondani olyat, amit ő látott, szeretett, de a többiek csak értetlenkedve néztek rá, ha lelkesedni mert, hiszen a többség nem is hallott róla.