Palik László: Hat teljes napot tölt velem a családom

Palik László
Vágólapra másolva!
Remekül érzi magát Dominikán, kiváló a klíma, nagyszerű sportemberekkel dolgozik együtt, de már várja, hogy itthon lehessen és a megszokott családi élet része legyen. Két igazán drámai, megható pillanatot élt meg már az Exatlonban, hajnalban nézettségi adatokat elemez, reggel hatkor pedig evezőpadon izzad vagy fut a környéken. Nem sok mindent látott a dominikai hétköznapokból, de a Mikulás-jelmezbe burkolt, farostlemezből kivágott és égőkkel díszített karácsonyi pingvin látványát nem fogja elfelejteni egyhamar.
Vágólapra másolva!

Hogy érzi magát Dominikán?

Én itt nagyon, de nagyon jól érzem magam. Csodálatos a természet, ami itt körülölel. Van egy nagyon rendezett kis szállodai szobám, és ami a legfontosabb, hogy van benne egy evezőgép, hála a kollégáim gondoskodásának, így minden hajnalban, sok időt megtakarítva tudok sportolni.

Palik László újra műsort vezet, nem is akárhol Forrás: TV2

Jól bírja a helyi időjárást?

Én az itteni időjárást mindennél jobban szeretem. 28-30 fok van, verőfényes napsütéssel, és az igazat megvallva még ma is néha csipkedni szoktam magam napközben, hogy felébredjek és megértsem, hogy ez nem egy álom, hogy én itt vagyok, hanem a valóság. Nagyon örülök, hogy heteken, hónapokon keresztül itt lehetek, itt dolgozhatok ezek között a körülmények között.

Forrás: TV2

Napi hány órát forgat?

Ezt nagyon nehéz megmondani. Volt olyan napunk, amelyik majdnem átnyúlt a következő napba, de volt olyan is, amit bő négy óra teljesítettük. De azt azért nem szabad elfelejtenünk, hogy az, amikor én forgatok egy epizódot, az csak egy része az adott nap történéseinek: a kameráink hetek, hónapok óta a nap 24 órájában forognak, és rögzítik a történéseket a versenypályán és azon túl.

Hogy telik egy napja?

Hajnali ébredés után jön az előző napi nézettségi adatok elemzése, ezeket az itteni idő szerint 4:15-kor küldik meg a kollégáim Budapestről, a TV2 főhadiszállásáról. Egy-másfél órát vesz igénybe ezek elemzése, mire levonjuk a tanulságokat, amit a számok mutatnak, és amik tükrözik a nézői véleményt.

Ezután jön számomra a sport, evezés vagy futás. Ekkor nagyjából reggel 6 óra van. Utána gyors zuhany, felkészülés az aznapi forgatásra a forgató stábok és a főszerkesztőtől kapott anyagok segítségével, majd indulás a forgatási helyszínre. Miután a verseny rögzítésre kerül, indulás haza, gyors, könnyű vacsi, és ugrás az ágyba, mert hamar jön a reggel. Jellemzően két-három hetente van egy forgatási szünnap, de a kameráink, amelyek folyamatosan rögzítik az atlétáink mindennapjait, azok akkor is forognak.

Palik László a mexikói Exatlon műsorvezetőjével Forrás: TV2

El szokott vegyülni a közeli faluban, városban, van kapcsolata a helyiekkel?

A fent részletezett napirend semmilyen, nem a műsorhoz szorosan kötődő programot nem tett eddig lehetővé számomra.

Ezt nem bánja?

Ez így van teljesen rendben. Én ide nem nyaralni jöttem, hanem azért, hogy a sok keményen dolgozó kollégámmal együtt egy nagy nézettségű sorozatot készítsünk az otthoni embereknek. Tudtuk előre, hogy ez mivel jár, mi az, amit vállalunk, és éppen ezért itt mindenki jó hangulatban, nagy akarással, kitartással és fegyelemmel végzi a dolgát. Megtiszteltetés számomra ezekkel a kollégákkal együtt dolgozni.

Forrás: TV2

Bírja a tengeri ételeket? Miket eszik?

Fogalmam sincs, hogy bírom-e, mivel én idestova tíz éve csak zöldségeket és gyümölcsöket eszek. Időspórolásból, hogy ezzel se kelljen külön vesződni, én az adott helyen, ahol vagyok (szállodai szoba, versenyhelyszín), dobozokban kapom a napi kajámat, és ezzel én így pont jól elvagyok. Ez így a leghatékonyabb.

Milyen furcsaságokat látott kinn?

Amikor megérkeztünk ide Las Terrenasba, akkor még javában karácsony volt, és a városka „karácsonyi díszbe” volt öltöztetve. Örült jópofának tartottam a 28 fokban a tengerpartra megálmodott és Mikulás-jelmezbe burkolt, farostlemezből kivágott és égőkkel is feldíszített karácsonyi pingvin látványát!

Forrás: TV2

Hány napot tölt majd kint a család? Milyen programokat terveznek?

Ami biztos, hogy jönnek velem mindahányan forgatásokra, hogy hányszor és hova, az sok mindentől függ, például mennyire lesznek fáradtak, mire megérkeznek ide, milyen forgatási terve van az adott napoknak, hol, melyik pályán zajlik éppen a verseny. Szóval

Egy lényeg van, hogy végre lássuk egymást. Ha minden jól megy, akkor hat teljes napot velem lesznek. Na, ez az, amit már nagyon, de nagyon várok. Ez az egy olyan pont, amire ha csak rá gondolok, már összecsavarodik a gyomrom. Hiányzik a családom.

Forrás: TV2

Ha vége a forgatásnak, tervez utazást még a környéken, vagy hazatér?

Nem. Ha vége az itteni munkának, akkor azonnal indulok haza a családomhoz. Szükségem van már a velük töltött időre a hétköznapokon. Ha itt elvégeztem a feladatomat, akkor a lehető leghamarabb vinni akarom a fiaimat iskolába, edzésre, meccsre, buliba és mindenhova, ahova akarják, újra akarok nagyokat beszélgetni a már felnőtt lányommal mindenfajta kapkodás és rohanás nélkül. A lényeg, hogy ismét magam mellett tudjam őket és a feleségemet.

Az interjú folytatódik, lapozzon!