Meg fog lepődni, melyik tévéműsorra kerestek rá a legtöbben a neten

Vágólapra másolva!
A Google kiadta 2018-as keresési adatait, nyilvános, hogy mely témákban és mely régiókban mire kerestek rá a legtöbben – így azt is megtudhattuk, hogy világszerte melyik tévéműsort írták be legtöbbször a keresőbe a netezők.
Vágólapra másolva!

A Google tavalyi toplistáiból az is kiderül, hogy a tévéműsorok közül globálisan nem a nyugati világ termékei a legkelendőbbek, a világon a legtöbb keresés például egy (angolra) Story of Yanxi Palace-nak fordított kínai sorozatra irányult 2018-ban.

A Story of Yanxi Palace egyik szereplője Forrás: iQiyi

Az 1700-as években a Tiltott Városban játszódó szériát a Netflix kínai megfelelője, az iQiyi streamelte, ott alig két hónap alatt 15 milliárdszor (!) töltötték le, 39 egymást követő napon a legnépszerűbb online dráma volt Kínában.

A globális keresések között több olyan cím is található, amelynek már az átírásával bajban vagyunk, íme, a tízes toplista:

Forrás: Google Trends

Az amerikai lista már több ismerős címet tartalmaz, mutatjuk azt is:

  1. Roseanne
  2. Altered Carbon
  3. The Haunting of Hill House
  4. American Idol
  5. Lost in Space
  6. Cobra Kai
  7. Castle Rock
  8. Westworld
  9. Insatiable
  10. On My Block
A Roseanne megmozgatta a netezőket, egyrészt 21 év után támasztották fel, másrészt el is kaszálták hamar a főszereplő rasszista tweetje miatt Forrás: ABC

Itthon a sorozatok közül a Google felületén a Korhatáros szerelem-re, majd a 200 első randi-ra kerestek rá legtöbben, harmadik lett az Aranyélet.