Hét órán át műtötték Weisz Fannit

Weisz Fanni
Vágólapra másolva!
Sokan meglepődtek, mikor Weisz Fanni A legbátrabb páros című műsorban többször megszólalt, mint kiderült, egy implantátum segíti a beszédben és a hallásban.
Vágólapra másolva!

A siket modellt a legtöbben csak jelnyelven látták kommunikálni, de mint a Bors kiderítette, Weisz Fanni sok sorstársával ellentétben azért ennyire kommunikatív a hallók között, mert komoly műtéten esett át, és mesterséges hallás segítette, hogy megtanuljon beszélni. Elsők között volt Magyarországon, akinek belső egységet építettek a fejébe, melynek segítségével hall és beszél.

Forrás: realweiszfanni/Instagram

Weisz Fanni gyerekkorában egy hétórás műtéten esett át, melynek során megfúrták a koponyáját, és a koponyacsontjára csiszoltak egy belső szerkezetet, amihez egy külső egység is tartozik. Ezzel elektródákat tudnak bevinni a belső fülben található csigába, ami az ott lévő, eltöredezett szőröcskéket helyettesíti. Ezáltal veszi a hanghullámokat, és kiskora óta hallja, értelmezi és tanulja a hallók beszédét.

Ettől függetlenül a modell jelnyelvet részesíti előnyben, mert az implantátum használatakor hamar elfárad, és megfájdul a feje. „Ez az implantátum segít nekem hallani, de nem használom a készüléket. Ha lesz gyermekem, akkor majd igen, mert szeretném hallani a gyermekem hangját, kommunikálni vele” – nyilatkozta korábban a lapnak.