Kondákor Zsófi: Nem én nyertem a MasterChef VIP-t

Kondákor Zsófi
Vágólapra másolva!
Szerinte a szerencsén is múlott a műsor fináléja, bárki nyerhetett volna. A séfek valószínűleg azt díjazták benne, hogy bátran nyúlt új eszközökhöz, fűszerekhez.
Vágólapra másolva!

Kondákor Zsófi ünnepelhetett a MasterChef VIP végén a napokban, de nem érzi, hogy jobb lett volna, mint bárki, aki eljutott az utolsó hétig. „Nem én győztem. Ketten álltunk ott Janicsák Vecával, ő is eljutott odáig, ahová én. Sőt, akikkel az utolsó héten együtt főztünk, akár ők is állhattak volna ott. Valamennyire a szerencsén is múlhatott a vége. Nem gondolom, hogy ennyivel előrébb állnék a főzésben, mint Veca vagy Szabó Dóri” – mesélte a FEM3 Caféban.

Forrás: Instagram / Kondákor Zsófi

Abban reménykedett, hogy az első héten tud maradni pár napot a műsorban, és nem esik ki rögtön az elején – ehhez képest igen szép eredmény a győzelem. „Kilencből öt ember kiesett az első héten... abban sem bíztam, hogy túlélem a selejtező hetét. Extra ételeket sem készítettem soha, és amikor itt elkezdtem főzni ilyeneket, azt hittem, hogy biztos nem tudom megcsinálni.”

Forrás: Instagram / Kondákor Zsófi

Csigát nem evett soha életében, persze nem is főzött, de azt a feladatot például ő nyerte. „Gondoltam, hogy biztos kell hozzá vaj, fokhagyma. Inkább csak kitalálgattam, mi kell hozzá, csak ráéreztem. A séfek amúgy mindig mondtak valamit: amit a műsorban láthattak-hallhattak a nézők, az a negyede annak, ami a valóságban elhangzott. Mi sokszor kérdeztünk, és rengeteg mindent mondtak a séfek, sokat tanultunk.”

„Mindig jött valami váratlan alapanyag. Aztán nem működött a turmixgép, elvágtad az ujjad, ezekre kellett jól reagálni, nem volt szabad pánikba esni. Ha a megoldáson gondolkodsz, akkor ez visz előre...

Ha ismert ételt kellett készíteni, akkor meg az eszköz volt az új, de általában teljesen új étel volt a feladat. És mi az, hogy savas legyen egy étel? Ezt sem értettem” – emlékezett a színésznő.

Forrás: Instagram / Kondákor Zsófi

Mint mondta, otthon a spagettit nem cseréli le a csigára, maradt a hagyományos ízeknél. „De ki fogom bővíteni a konyhámat pár szuper készülékkel!” – fogadkozott a FEM3 Caféban.