Feltámad a tévében sokak kedvence, a Hair

Hair
Vágólapra másolva!
Nem sorozat lesz, csak egyestés musical, de ez is valami.
Vágólapra másolva!

A Jézus Krisztis Szupersztár után újabb klasszikus, kultikusnak tartott musical kerül az amerikai tévékbe, az NBC a Hairt adja le élőben. Nagy csatornákon igen ritka az élő vagy felvételről adott színházi közvetítés.

Ha valaki nem ismerné a sztorit: New York-i hippikről szól, akik megtagadják a bevonulást, szembemennek a konzervatív társadalmi normákkal, miközben összehaverkodnak egy vidéki, egyszerű sráccal, Claude-dal, aki épp bevonulni készül. Szerelem és tragédia is van benne, nem spoilerezünk, hátha valaki még nem látta a remek filmet, amit készítettek a darab alapján.

A Hairt színpadon 1967-ben mutatták be, 1968-tól a Broadway-re költözött, és 1750 előadást láthattak belőle a nézők. Állandó darab lett, egy kulturális jelenség, úgyhogy Londonban is bemutatták, ott kétezer alkalommal láthatták a színházba járók a Variety szerint.

A filmet 1979-ben mutatták be, Milos Forman rendezte, főbb szerepekben Treat Williams, Beverly D'Angelo és John Savage. Dalai világszerte ismertek, házibulik állandó darabjai.