Vilmos vs. Harry: melyikük esküvőjét nézték többen a tévében?

hercegi esküvő, Harry herceg, Megan Markle
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex kisses his wife Meghan, Duchess of Sussex as they leave from the West Door of St George's Chapel, Windsor Castle, in Windsor, on May 19, 2018 after their wedding ceremony. / AFP PHOTO / POOL / Ben STANSALL
Vágólapra másolva!
Kijöttek a brit és az amerikai nézettségi adatok Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének tévés közvetítéséről, érdekes a számokat megvizsgálni ahhoz is viszonyítva, hogy Vilmos és Katalin házasságkötését mennyien figyelték annak idején.
Vágólapra másolva!

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét rengetegen követték figyelemmel a helyszínen és a tévében is, a közvetítés a The Guardian szerint az év televíziós eseménye volt Nagy-Britanniában.

A nagyjából 66 milliós lakosú Egyesült Királyságban átlag 18 millióan figyelték a házasságkötést, ami nagyon szép szám, messze elmarad viszont Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjétől, annak a tévés közvetítésére ugyanis 24 millió brit volt kíváncsi.

Harry herceg és Meghan Markle hitvesi csókja Forrás: AFP/Ben Stansall

Az Egyesült Államokban pont fordítva alakult a nézettség, ami érthető is, hisz Meghan Markle egy amerikai színésznő, nyilván jobban érdekelte az amerikaiakat a brit Kate Middletonnál.

Harryék a tengerentúlon 29 milliós nézőtábort vonzottak be, míg Vilmosékat "csak" 22,8 millió amerikai figyelte annak idején – igaz, a 2011-es esküvő szombat helyett pénteken zajlott, az Egyesült Államokban pedig az időeltolódás miatt reggel adták, a munkába igyekvők simán lecsúsztak róla.