Hétéves mélyponton a Walking Dead

walking dead
Vágólapra másolva!
Csak az első évad zárórészét nézték kevesebben, mint a nyolcadikét.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, hosszabb időre elbúcsúzott a Walking Dead, egy viszonylag izgalmas, fordulatos résszel, amelyben voltak ugyan érthetetlen dolgok. Az amerikai nézettség azonban egy jó ideje lejtmenetben van, és a hagyományosan erős epizódnak számító évadzáró sem állította meg a zuhanást. Az adás estéjén 7,9 millió amerikai tévéző követte, a 18-49-es célcsoportban 3.4-es ratinggel ment: ez önmagában vagy sok tucat más sorozathoz képest nem rossz, sőt... viszont a pár évvel ezelőtti szárnyaláshoz képest szerény.

Neki még nincs szerződése az új évadra Forrás: AMC

A 7,9 milliónál gyengébb csak az első évadzáró volt, akkor 6 millió tévéző követte a zombihorda közepén küzdő maroknyi túlélő kalandjait. A Variety cikke szerint a negyedik és az ötödik évad végén volt a csúcson a sorozat (már ha a finálék nézettségét vizsgáljuk), akkor 15,7, illetve 15,8 millió követője volt a szériának.

A valóságban ennél persze többen követik: akadnak, akik felveszik, és másnap, harmadnap tekintik meg, és olyanok is vannak szép számmal, akik torrentoldalon szerzik be a néznivalót.

A legutóbbi részről itt írtunk hosszabban.