Egy raklapnyi pénzért kelt el az egyik legmenőbb tévés

Premiere Screening Of FX's "American Horror Story: Freak Show" - Red Carpet GettyImageRank3 VERTICAL USA California Hollywood - California Grauman's Chinese Theater Author Television Show Premiere Arts Culture and Entertainment Attending Executive Produce
HOLLYWOOD, CA - OCTOBER 05: Co-creator/executive producer/writer/director Ryan Murphy attends the premiere screening of FX's "American Horror Story: Freak Show" at TCL Chinese Theatre on October 5, 2014 in Hollywood, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Netflix ötéves kizárólagos szerződést kötött Ryan Murphyvel, aki 300 millió dollárt, körülbelül 73 milliárd forintnyi összeget kap erre az időszakra. 
Vágólapra másolva!

Ryan Murphy napjaink televíziózásának egyik legmenőbb háttérembere, olyan sorozatok fűződnek a nevéhez, mint a Kés/Alatt, a Glee – Sztárok leszünk, az Amerikai Horror Story vagy a Viszály – ráadásul tele van ötletekkel, jellemző rá, hogy egyszerre több projekten is dolgozik.

A Netflixnek nagyon kellhetett egy ilyen kreatív ember, hiszen egy friss szerződés szerint képes érte kifizetni öt évre 300 millió dollárt, nagyjából 73 milliárd forintot.

Ryan Murphy Forrás: AFP/Kevin Winter

Murphy már így is szállítja a cégnek a Száll a kakukk fészkére előzménysorozatát, a Ratched-et és egy zenés politikai szériát, a The Politician-t, mellette azonban a Foxnak és az FX-nek is dolgozott eddig.

Az új szerződés azonban kizárólagos, vagyis az író-producer mostantól csak a Netflixet szolgálja az ötleteivel: jelenleg máshol futó sorozatai, az Amerikai Horror Story, az American Crime Story és a 9-1-1 is nélküle folytatódnak, az általa kitalált Pose pedig nélküle indul majd el.