Tele van fényes díjjal a szolgálólány szekrénye

2018 Winter TCA Tour - Day 11 GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment Celebrities
PASADENA, CA - JANUARY 14: Executive producer/actor Elisabeth Moss of 'The Handmaid's Tale' speaks onstage during the Hulu portion of the 2018 Winter Television Critics Association Press Tour at The Langham Huntington, Pasadena on January 14, 2018 in Pasadena, California. Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Február 11-én este rendezték a Writers Guild of America Awards médiaeseményt a Beverly Hills Hiltonban: A szolgálólány meséje újabb díjakkal gazdagodott.
Vágólapra másolva!

2017 legnagyobb sorozatos sikerének számít az 1985-ben írt regény alapján készült The Handmaid's Tale, amely most a Writers Guild of America, azaz az írók cégének díját is bezsebelte, és nem is csak egyet. A drámai sorozatok közt megverte a Trónok harcát, a Better Call Sault, de a mezőnyben volt még a Stanger Things és a Foglalkozásuk: amerikai is.

Elisabeth Moss színész, producer Forrás: AFP/2018 Getty Images/Frederick M. Brown

A sötét disztópiát bemutató széria az újoncok mezőnyében is nyert természetesen, pedig olyan ellenfelei voltak, mint a kifejezetten hangulatos, izgalmas Ozark, a GLOW vagy a szintén nem két fillérből készült The Deuce. A szolgálóny meséje egyszerűen nem tud veszíteni a tévés díjátadókon, legutóbb 13 Emmy-jelölése közül nyolcat győzelemre váltott, plusz kapott még Golden Globe-ot mint legjobb drámai sorozat, és ugyancsak Golden Globe-bal ment haza a főszereplő, Elizabeth Moss.

A Writers Guild of America Awards győztese lett még a Veep, a komédiák közt olyan riválisai voltak, mint a Szilícium-völgy vagy a Félig üres. A Hatalmas kis hazugságok is népszerű volt 2017-ben, a sorozat szintén kapott egy díjat vasárnap este. A teljes listát itt találja.