Római légiók masíroznak át a tévéképernyőn

spartacus sorozat, róma, római
Vágólapra másolva!
Michael Hirst és Martin Scorsese összeállt, és a római birodalmi időkbe megy vissza.
Vágólapra másolva!

Történelmi sorozatra készül a római kort ismerő és igencsak kedvelő Michael Hirst (Camelot, Tudorok, Vikingek írója) és Martin Scorsese (Bakelit, Gengszterkorzó és számos híres film producere, rendezője). A pilotot már megírták, az első részek Julius Caesar felemelkedéséről szólnak majd. Több évadban gondolkodnak, nagy ívű, történelmi, drámai sorozat lenne – írta a Guardian. Ha sikerül eladni a projektet, és megvan rá a pénz, 2019-ben kezdődhet a forgatás.

A kép illusztáció Forrás: Starz

Sajnos a Róma az HBO-n nem húzta sokáig, hiába volt remek munka, egyszerűen több került, mint amennyit hozott, így a tervezett öt évadból csak kettő készült el. Ebbe a korba vitt még a Spartacus (három évad meg egy minisorozat), de ez sem mostanában volt, 2013-ban ért véget.

Forrás: Starz
Forrás: Starz
Forrás: Starz

Centúriót, decuriót, légiót láthatunk mostanság a Britannia című sorozatban, de az inkább a druidákról, keltákról, pontosabban britonokról szól, semmint a római katonákról. Ha viszont történelmi sorozatért epekedünk, akkor erősen javasolt a Vikingek, amely a 800-as években játszódik (tehát nem a római korban).