Vége A Dal 2018 első elődöntőjének, négyen a fináléban

Biga ott van a döntőben
Vágólapra másolva!
Dánielfy Gergely lett 2018 felfedezettje A Dalban.
Vágólapra másolva!

Lement az első elődöntő a magyar eurovíziós válogatóműsorban, a második akadályt is sikerrel vette Süle Zsolt (dala: Zöld a május), Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez) és a Leander Kills (Nem szól harang). Ők már a fináléban, négy produkció még jön, 1:8-hoz lesz az esélyük, hogy Portugáliába utazzanak az Eurovíziós Dalfesztiválra. Ez a negyedik adás idén, Dánielfy Gergely lett az év felfedezettje.

Biga ott van a döntőben Forrás: MTVA

A show után Both Miklós elemezte az eddigieket a kísérőműsorban, ahol arról is volt szó, mennyire nehéz zsűrizni: „El kell mondanom, ami van... ez nehéz, de ez a lényege a műsornak, hogy egy dal nyer a végén." Bevallotta, hogy volt már egy-két olyan kritika, amit úgy érzett utólag, hogy sok volt.

Szerinte könnyebb azokat a szerzeményeket és előadókat kritizálni, amiket és akiket a közönség is lepontoz, de amikor érezni, hogy a nóta „semmilyen", akkor a legnehezebb szakmai értékelést adni. Both állítja, hogy nem nagyon olvas kommenteket, de azt észrevette, hogy amikor elindul A Dal, akkor sok a negatív kritika, de aztán elkezd felépülni egy világ, és több a pozitívum.