Havi 70 ezerből él Paudits Béla

Paudits Béla színész, táncdalénekes
Vágólapra másolva!
Nem vette át egykor Jászai Mari-díját, máig sajnálja. A cikk alján szavazzon!
Vágólapra másolva!

„Nekem van egy Jászai Mari-díjam, amit ugyan nem vettem át, mert nem értem rá, állt a bál a nejemmel, de azt a díjat nekem kiosztották. Bár úgy tudom, hogy eredetileg Kossuth-díjra voltam felterjesztve" - nyilatkozta Paudits Béla a Blikknek.

Paudits Béla Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az évek óta betegeskedő színész rendkívül rossz körülmények között él. Betegsége miatt ágyhoz van kötve, egy egyszobás garzonban él, 70 140 forintos nyugdíjából arra sincs pénze, hogy tisztasági festést csináljanak nála, az elöregedett ablakok pedig télen huzatosak – írta a lap.

Jimmyt nőnek nézte, de megszerette

Paudits korábban az Origónak elmondta, hogy jóformán senki nem keresi, nem látogatja, magába zárkózva él macskájával és madaraival, néha telefonon perlekedik az önkormányzat szociális osztályával. A közönséggel már nem keresi a kontaktust, fellépni nem akar, és az interjút sem szerette volna, de azért egy órán át adomázott.

Paudits Béla hosszasan mesélt a hazai színjátszás nagyjairól, egy legendás bárról, a torontói disszidálási szándékról, és 1956-ról, amikor rálépett véletlenül egy halott kezére. Zámbó Jimmyt előbb nőnek nézte, utána megszerette, és állítja, hogy akkoriban még nem pisztollyal mászkált a pesti éjszakában. Itt olvashatja az origós interjút.

Szavazzon!

Bírta Paudits Bélát?