Megszólalt a megasztáros Hien családjának ügyvédje

Hien
Vágólapra másolva!
A Megasztárból ismert Hien édesapját, a szökésben lévő Nguyen Tuan Anht 5 év, édesanyját 1 év, míg a féltestvérét 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte embercsempészetért a bíróság.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő apját még 2010 nyarán tartóztatták le, miután több társa mellett embercsempészettel gyanúsították meg.

A vád szerint Nguyen Tuan Anht vezette azt a bűnszervezetet, ami alkalmanként akár tízezer euró, azaz több mint hárommillió forint ellenében hamis papírokkal segített Magyarországra, illetve tovább, Nyugat-Európába jutni vietnami állampolgároknak.

Forrás: Hien / Facebook

Védőjük szerint hiába állítja az ügyészség, hogy a család aktívan részt vett a bűnbanda tevékenységében, fel sem merült bennük, hogy bűncselekményt követnek el.

"A szervezet tagjai 2009-ben és 2010-ben több száz embert hoztak be az országba. Ezek az emberek ugyanis repülőgéppel, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren keresztül érkeztek Magyarországra, a vízumukat azonban a vád szerint hamis meghívólevelekkel váltották ki. Olyan eseményekre, rendezvényekre hivatkoztak, amelyeken a vád szerint ezek a vietnami állampolgárok aztán többször nem vettek részt" - részletezte a család ügyvédje, dr. Tran Dániel a Blikknek. "Természetesen ügyfeleim nem érzik magukat bűnösnek. A fiatalember egyszerűen teljesítette édesapja kérését, amelyre korábban is rendszeresen volt példa. Ráadásul a vietnami családi tradíciók nem engedik meg, hogy a családtagok megkérdőjelezzék a családfő kérését" - tette hozzá.

A 2009 óta tartó nyomozás, majd bírósági tárgyalás során kiderült, hogy a Hien apja által vezetett bűnbanda több száz embert csempészett be az országba. Ám az eljárás során közülük egyetlen ember sem került elő, senkiről sem tudják, hol tartózkodik. Dr. Tran Dániel szerint az is elképzelhető, hogy azóta mindannyian visszautaztak Vietnamba.