2016 egyik legjobb sorozata volt - mit tudunk a folytatásról?

Stranger Things
Vágólapra másolva!
Áprilisban kezdik forgatni a Stranger Things harmadik évadját, nyolc rész készül.
Vágólapra másolva!

2016 és 2017 egyik nagy dobása volt a sorozatpiacon a Stranger Things, egy misztikus, néha horrorba átmenő kalandos sorozat, erősen a nyolcvanas évekbe helyezve. Nagyon kevés az olyan széria, amely sok gyereket alkalmaz, és a néző ne akarna menten a gutaütést kapni egyik-másik idegesítő gyerkőctől – de itt sikerült úgy összeválogatni a tinédzsereket, hogy elnézzük, ha akad köztük nem túl rokonszenves, mert az egész csapat egyben nagyon jól működik, jók a karakterek, és nincs ripacskodás.

Sokan a Dark sorozatot hasonlítják a Stranger Thingshez, de a német széria sokkal sötétebb, nyomasztóbb, ráadásul abban van időutazás, az amerikaiban nincs, úgyhogy a párhuzam nem olyan erős.

Forrás: Netflix

A Stranger Things folytatásáról pár dolgot már tudni. Viszonylag friss információ, hogy nyolc epizód készül majd a harmadik évadra, és áprilisban kezdenek forgatni. Ez egyébként azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel 2018 végén, de inkább 2019-ben jönnek csak az új részek. Még pár infó:

Forrás: Netflix

- A Duffer testvérek elmondták, hogy várhatóan 1985-ben zajlanak majd az események.

- 1985-ben jött ki két nagyszerű film, amit imádtak a gyerekek, fiatalok is: a Goonies (Kincsvadászok) és a Vissza a jövőbe első része. Nem lenne meglepő, ha lenne utalás rájuk. A Szellemirtók 1984-es, és erre volt elég erős utalás az előző szezonban, hiszen a szereplők konkrétan beöltöztek Ghostbusters-ruhákba.

Forrás: Netflix

- Szerették volna gyorsabbra venni a tempót a készítők, de nem lehet, kell idő megírni a forgatókönyveket.

- Visszatér Winona Ryder (Joyce), David Harbour (Jim), Finn Wolfhard (Mike), Noah Schnapp (Will), Millie Bobby Brown (Eleven), Caleb McLaughlin (Lucas), Gaten Matarazzo (Dustin), Cara Buono (Karen), Natalia Dyer (Nancy), Charlie Heaton (Jonathan), Joe Keery (Steve), Dacre Montgomery (Billy) és Sadie Sink (Max).

- A producerek szerint minden évad külön sztori, úgyhogy nem lesz nagyon erős a kapcsolódás az előző történésekhez.

- Pár gyerekszereplő valószínűleg iskolát vált, gimibe kerül, új tanárok bukkanhatnak fel az új közegben.

- Eleven saját sztorit kap, nem a srácokkal lóg, és egyre jobban megismeri képességeit.

- Lesz még pár különleges képességű ember a folytatásban is, néhányat már láthattunk a második évadban, velük töltött némi időt Eleven. Csak nehogy a Hősök felé menjen a történet!