Tévés kedvenceink, akiktől 2017-ben búcsúztunk

Miguel Ferrer Twin Peaks
Vágólapra másolva!
2017-ben is sokan távoztak azok közül, akiket a képernyőről ismerünk: 64 éves korában meghalt Nagy György, az Ablak egykori műsorvezetője, és idén halt meg többek közt John Hillerman, a Magnum sztárja, és Miguel Ferrer, az NCIS: Los Angeles és a Twin Peaks színésze is. Pár centin múlt a Walking Dead forgatásán az egyik kaszkadőr élete. Összeállításunkban az év tévés halottaira emlékezünk, természetesen nem sorolunk fel mindenkit, így is hosszú a névsor.
Vágólapra másolva!

Júniusban 64 évesen meghalt Nagy György műsorvezető, akit leginkább az Ablak-ból ismerhettek a nézők. A műsorvezető 1971 óta volt a Magyar Televízió munkatársa, idén távozott a köztévétől, pár éve gyomorrákja miatt operálták.

Forrás: MTI

Életének 63. évében, augusztus 5-én meghalt Vámos György, az Echo TV egykori műsorvezetője. Az Echo TV Kiút és a Kiút – többszemközt című műsoraiból ismerhették a legtöbben, ezeket tavaly ősszel vezette utoljára.

Forrás: Echo

2017 márciusában újabb kiváló szakembertől búcsúzott a szinkronszakma: elhunyt Szőnyi István szinkronrendező. Évekig dolgozott Hazai György asszisztenseként: együtt készítették többek között a Knight Rider, a Dallas és még sok film, sorozat magyar változatait.

Májusban meghalt Szellő Rózsa, televíziós szakember, aki 27 éven át, egészen 2001-ig a Magyar Televízióban dolgozott. Irányította a film- és meserovat munkáját, ide tartozott például az Esti mese. Olyan legendás műsorok fűződnek még a nevéhez, mint a Kuckó és a Zsebtévé. Szintén ebben a hónapban 38 évesen meghalt a Duna TV volt műsorvezetője, Selmeczi György lánya, Selmeczi Borbála.

Külföldön is voltak veszteségek

Hetvenkilenc éves korában januárban meghalt Klaus Wildbolz színész, számos német és osztrák film és televíziós sorozat, köztük a Kastélyszálló, A hegyi doktor főszereplője, a német és az osztrák tévénézők egyik kedvenc színésze. Az év elején halt meg Pascal Garray karikaturista, a Hupikék törpikék képregények egyik alkotója.

Miguel Ferrer amerikai színész, az NCIS: Los Angeles és a Twin Peaks egyik sztárja is 2017-ben ment el. Színészi pályafutása az 1980-as években kezdődött, számos sorozatban játszott epizódszerepeket. Az áttörést David Lynch tévésorozata, a Twin Peaks hozta meg számára, amelyben Albert Rosenfield FBI-ügynököt alakította.

Forrás: WireImage/2014 Francois G. Durand/Francois G. Durand

91 évesen meghalt Warren Frost, akit szintén a Twin Peaks-ből ismerhettek a nézők, ő játszotta dr. Will Haywardot, a halottkémet.

Forrás: ABC

Februárban 36 éves korában meghalt a kultikus HBO-sorozat, a Trónok harca óriása, Neil Fingletont szívinfarktus vitte el. Meghalt Eddie Murphy bátyja is, Charlie Murphy, akit saját jogon is ismerhettek a nézők, több filmben és sorozatban megfordult.

Rövid betegség után egy londoni kórházban halt meg a 88 éves Moray Watson, aki az IMDb szerint 113 filmben és sorozatban tűnt fel 1953-ban indult pályája során.

Forrás: ITV

Jared Martin színészt leginkább a Dallas egyik szereplőjeként ismerhették a nézők: 34 epizódon keresztül játszotta Clayton Farlow nevelt fiát, a rodeósztár Dustyt, aki egy időre Samantha szeretője lett.

Adam West a 60-as években készült Batman című televízió sorozat címszereplője volt, mostanában pedig a Family Guy című rajzfilm sorozat polgármesterének kölcsönözte a hangját. A színész 88 évesen, leukémiában halt meg Los Angelesben.

Meghalt John Bernecker kaszkadőr, aki a The Walking Dead forgatásán szenvedett balesetet, súlyos fejsérüléssel kellett kórházba szállítani. A 33 éves férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe, a család kérte, hogy kapcsolják ki a lélegeztetőgépét.

Forrás: IMDb

Júliusban Evan Helmuth 40 évesen stroke-ot kapott, majd komplikációk léptek fel, az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Frazer Harrison

94 évesen meghalt Anne Jeffreys színésznő 2017 szeptemberében, közel 90 filmben és sorozatban, többek között a Baywatch-ban láthattunk: David Hasselhoff karakterének az anyját, Irene-t játszotta, több epizódban megjelent.

94 évesen meghalt a Trónok harcában látott Hallyne megformálója, Roy Dotrice is, és John Hillerman amerikai színész, aki Jonathan Higginst, a karót nyelt brit birtokfelügyelőt alakította a Magnum című detektívsorozatban.

Novemberben meghalt Della Reese énekesnő és színésznő, akire leginkább az Angyali érintés-ből emlékezhetnek a hazai nézők: ő alakította a Tess nevű angyalt, aki az új angyal, a főszereplő Monica mentora volt.

Forrás: CBS

Hosszú a névsor

Képtelenség lenne a televíziózás minden idei halottját felsorolni, sajnos sokan voltak, búcsúztunk még Jim Nabors amerikai komikustól, akit 25 filmben és sorozatban láthattunk, Buzz Belmondótól, aki a Baywatch-ban több epizódon keresztül alakította az olasz Guido Torzinit, aki nagyon szeretett volna bekerülni a vízimentők közé, és folyton udvarolgatott a szebbnél szebb nőknek, többnyire eredménytelenül. Idén halt meg Bud Spencer testvére, és a True Blood 39 éves sztárja, Nelsan Ellis, aki Lafayette Reynolds karakterét vitte a vámpírsorozatban.