12 égető kérdés a mélybe zuhanó Walking Deaddel kapcsolatban

walking dead
Vágólapra másolva!
A nyolcadik évad elején még örülhettünk, hogy vége a hosszas, vontatott moralizálásnak, a semmibe vezető tízperces dialógusoknak, és mozgalmas részt, akciót kapunk. Azóta azonban jött még három epizód, tele ész nélküli lövöldözéssel, részenként húsz-harminc hullával, rettentő gyenge rendezéssel, átgondolatlan fordulattal, bakival. A negyedik rész is hemzsegett a hibáktól, idegesítő történésektől. Precízen kijegyzetelve több is összejönne, de most elég csak egy tucatnyi kérdés.
Vágólapra másolva!

1. Hányszor lesz még lelkesítőnek szánt, közhelyekkel és pátosszal teli győzelmi monológ ebben az évadban? Mindenképp kell minden részbe egy vagy kettő?

Forrás: amc

2. 17.05-nél egy sereg zombi ballag tempósan Ezékiel felé, legfeljebb tíz méterre vannak a földön fekvő embertől. Fél perc múlva, egy unalmas dialógus után ugyanott vannak. Óriási rendezési hiba. Valami láthatatlan üvegfal áll előttük?

3. Később, a kerítésnél ugyanaz: jönnek-jönnek az élőhalottak, de egy perc múlva még mindig ugyanolyan távol vannak. A kérdés: tényleg nem tűnt fel ez senkinek a vágás során?

Forrás: AMC

4. Hogyan lehet, hogy perceken át 5-10 méterről lövik Ricket géppuskával, de nem törik be sem a szélvédő, és Ricknek sem lesz semmi baja?

5. Daryl hatalmasat zakózik a motorral, a járgány aligha lenne működőképes azonnal, de fél perc múlva már megint ott nyomul az úton, virgonc módon lövöldözve. Hogyan lehetséges ez? Nála van az MZ/X által küldött időkibővítő szerkentyű?

Forrás: AMC

6. A teherkocsit vezető ember miért várta meg, míg Rick beér mellé, és komótosan átmászik hozzá? Miért csak akkor kezdett el fegyver után matatni? És miért nézett ki úgy az egész jelenet, mintha 1980-ban forgatták volna, ötven dollárból?

7. Rick egy száguldó teherautóval egy mély árokba borul, de haja szála sem görbül. Hogyhogy?

Forrás: AMC

8. A bárdos Jerry simán kettévág egy embert, mint egy darabka olvadt vajat, majd nem bír lezúzni egy lakatot a kerítésen?

9. Tényleg indokolt négyszer is megmenteni a király életét egy rész alatt, és mind a négyszer úgy, hogy már minden veszve, csak az utolsó pillanatban jön a segítség?

Szavazzon!

Milyen a Walking Dead?

10. Shiva hol van amúgy, amikor nagy baj van, és miért mindig csak akkor bukkan fel, amikor már úgy tűnik, hogy minden veszve?

11. Miért adja fel Ezékiel a vége felé, amikor a zombik lenn, egy gödörben csoszognak, ahonnan kimászni sem tudnak?

Forrás: AMC

12. Mi lett ezzel az egykor színvonalas, néha meglepő, átgondolt sorozattal, miért nézik teljesen hülyének a nézőt? (Még úgy is, hogy tudjuk, hogy nagy vonalakban követik a képregényt.)