Pablo Escobar drogbáró testvére figyelmeztette a filmeseket

Vagány, férfias sorozat a Narcos
Vágólapra másolva!
Nem tanácsos kábítószer-kereskedőkről forgatni, baj lehet - üzente. Korábban egymilliárd dollárt követelt.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, lelőtték Carlos Muñoz Portalt, aki „location scout" volt több film és sorozat mellett, az ő feladata volt olyan helyszíneket feltérképezni, amelyek illeszkednek a forgatókönyvírók, producerek által megálmodott történetbe.

Épp a Narcos negyedik évadjához keresett helyszíneket (ez a hírek szerint a mexikói Juarez drogkartell történetére fókuszál), amikor eltűnt: a golyókkal kilyuggatott testét San Bartolomé Actopan mellett találták meg, abban a tartományban, ahol a legmagasabb az országban a gyilkosságok aránya, csak júliusban 182 ember halt meg erőszakos módon.

Vagány, férfias sorozat a Narcos Forrás: Netflix

A rendőrség nyomoz, a készítők pedig azon tanakodnak, ne tegyék-e Kolumbiába inkább a produkciót – az első három évadot ott forgatták, különösebb gond nélkül.

Reagált a híres drogbáró testvére

A Narcos első két évadja azon túl, hogy látványos, fordulatos, és ragyogóan hozza a dél-amerikai hangulatot, végig a Medellín kartell, főképp a Pablo Escobar elleni harcról szólt. A mexikói halálhír hallatán reagált az egykori drogbáró testvére, Roberto de Jesús Escobar Gaviria (beceneve El Osito, azaz Maci), aki figyelmeztette a stábot, hogy sokkal körültekintőbben, óvatosabban kell eljárniuk – írta a milenio.com.

Pablo Escobar a sorozatban Forrás: Netflix

„Világos, hogy nem biztonságos kábítószer-kereskedőkről készíteni filmet" – írta az Escobar Inc. cégén keresztül. Roberto szintén a Medellín Kartell tagja volt, börtönbe került, majd 1992-ben megszökött. Egy évvel később megadta magát a hatóságoknak, újra rács mögé került, ahol fél szemére megvakult egy levélbomba kinyitását követően.

Tíz évvel később szabadult, majd 2014-ben egy társával megalapította az Escobar Inc. nevű céget. 2016-ban levélben egymilliárd (!) dollárt követelt a Netflixtől, a cégtől, amely a kolumbiai Escobar-famíliával foglalkozó Narcost megrendelte és vetítette.